Guest Posted April 12, 2009 #1 Posted April 12, 2009 Co Waszym zdaniem można z powodzeniem trzymać w zbiorniku z tematu ? do wyboru jak na razie mam : - Metriaclima Calainos - Metriaclima Prysonotos O /B Nakantenga - Nimbo. Polystigma - Nimbo. Linni - Nimbo. Livingstonii - Buccochromis Notataenia - Haemitichromis Urotaenia - Protomelas Stevani Eastern - Copadichromis Blue Crest - Copadichromis Three Spots Wszystko WF-y. Pewnie skończy się na Metriaclimie Pozdrawiam i Wesołego Alleluja. Przemek
danielj Posted April 12, 2009 #2 Posted April 12, 2009 Raczej nie skończy się na tych Maylandiach ponieważ....Metriaclima Prysonotos to nazwa handlowa , nie systematyczna i szczerze mówiąc nie wiem co to Dałbym Protomelasa , z tego co widziałem w Twoim sklepie (muszę to napisać , bo od błędów w nazwie aż się roi ), masz kilka gatunków aulonek , więc dałbym Aulonocara Marmelela(to Twoja pisownia , poprawna to: Aulonocara Jacobfreibergi Mamelela), oraz Copadichromisa choć o tych co piszesz nie mam zielonego pojęcia , a także poza sklepami nie znalazłem opisów. Jeśli masz opisy to daj linkę A najlepiej zrób zdjęcia i wstaw do galerii:)
sabotage Posted April 13, 2009 #3 Posted April 13, 2009 Dałbym Protomelasa , z tego co widziałem w Twoim sklepie (muszę to napisać , bo od błędów w nazwie aż się roi ), masz kilka gatunków aulonek , więc dałbym Aulonocara Marmelela(to Twoja pisownia , poprawna to: Aulonocara Jacobfreibergi Mamelela), oraz Copadichromisa choć o tych co piszesz nie mam zielonego pojęcia Dokladnie, widze, ze handlowcy gora, wroc do Tanganiki bo kleszczysz :/ PS W ogole dla mnie to kolega handlarz-zawiodowiec - plebs, peace. PS2 Bez urazy, jak sie uraziles - trudno. PS3 Milo ,ze podajesz odmainy barwne bez gatunkowych.
Guest Posted April 14, 2009 #4 Posted April 14, 2009 Powiem tak , ja z Waszego forum korzystać nie będę. Bez urazy.
danielj Posted April 14, 2009 #5 Posted April 14, 2009 Powiem tak , ja z Waszego forum korzystać nie będę. Bez urazy. Przemek nie denerwuj się Podałeś nazwy handlowe , a te nazwy są po prostu pomieszaniem z poplątaniem. Gdy oglądałem stronę Twojego sklepu to w nazwach ryb z Malawi roi się od błędów, to nie jest złośliwe z mojej strony , tylko fakty. Jeśli chcesz sprzedawać ryby akwarystom , miłośnikom tego biotopu to po prostu musisz podać nazwy systematyczne , nie wzięte z sufitu jak choćby ta "marmelela". Nie wierze , że przy rybach z Tanganiki, na których się nie znam , podajesz tak samo pokaleczone nazwy. Jeśli się nie nauczysz tych nazw , to po prostu ciężko Ci będzie cokolwiek sprzedać. A już z tych nazw które potrafiłem odcyfrować spodobały mi się Aulony Chitande type:)
Recommended Posts