Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurcze znowu pisze się o filtrach i T5 i T8 a nikt nie zwrócił uwagi, że kolega chce wsadzić 30 ryb do 240L!!! Opanuj się ;-)

Ja tyle to w 840 nie miałem!!!

40cm głębokości, 5cm zużyje tło.. zostaje 35cm... weź linijkę i zobacz ile to jest 8)

Tetra ma opinie wadliwej. Post poniżej już o tym pisaliśy. Co do oświetlenia ja bym brał T5.

Nitrivec to nie chemia :D Kup od razu testy na NO2, NO3 i pH.

Grzałki faktycznie bezpieczniej wziąć 2x75W ale z drugiej strony masz 2 urządzenia w akwarium zamiast jednego...

Opublikowano

30 młodych ryb ... przecież docelowo ma być ich mniej a ile byś proponował kupić młodych ryb na starcie ? Ja kupuje zawsze minimum 10. Niekiedy i to nie wystarcza MAingano miałem 8 na 2 i musiałem dokooptowywać samice do jedynego samca. U niego też mogą się zdarzyć rożne rzeczy. Chce mieć 3 gatunki zapewne tylko u maingano zostanie jednosamcowo ale te około 15-16 ryb może zostać i to na spokojnie. 2 gatunki jednosamcowo i ornatusy wielosamcowo. 1+3, 1+3 3+5 i będzie gucio ... jeszcze lepiej gdyby ułożyło się 1 + 3, 2+4, 2+4 ale to już ryby zdecydują.

Opublikowano

Dokadnie tak chcialem zrobic jak pisze harisimi.

Na pewno nie zostanie tam 30 ryb. Najpierw chcialem wpuscic dwa gatunki zobaczyc jak sie przyjma i potem kupic trzeci. Docelowo mysle tutaj o okolo 10 - 16 rybach.

Testy to podstawa i nie ma ich tu co wymieniac. Nitrivec padl jako odpowiedz co bede chcial wlac do akwarium przy wpuszczaniu ryb. Nitrivec to bakterie a nie chemia, wiec tu sorry za blad.