karolusiek Opublikowano 22 Marca 2009 #1 Opublikowano 22 Marca 2009 Moja samiczka dzis po okolo 16 dniach wyplula 1 malego jest dosyc duzy. Ale reszty nie chce wypuscic. Dlaczego moglo sie tak stac prosze o szybka odpowiedz !? Z gory dzieki
Gość Opublikowano 22 Marca 2009 #2 Opublikowano 22 Marca 2009 1. moze zaczyna wypuszczac, jesli to zbiornik oglmny to na raty... 2. moze cos ja zestresowalo... 3. moze zgubila... nie panikuj... pozostale tez wypusci, poza tym 16 dni to jeszcze wczesnie...
karolusiek Opublikowano 22 Marca 2009 Autor #3 Opublikowano 22 Marca 2009 ok bo wlasnie ona siedzi w kotniku jest taka troche zagubiona mi sie wydaje. Plywa bardzo nerwowo i wydaje mi sie ze chciala by wziasc tego malego spowrotem do pyska ale juz nie umi
Gość Opublikowano 22 Marca 2009 #4 Opublikowano 22 Marca 2009 da sobie rade ze wszystkim; pierwsze tarlo pewnie ? poza tym jeszcze jedno: dlaczego tak wczesnie przelozyles do kotnika ?
karolusiek Opublikowano 22 Marca 2009 Autor #5 Opublikowano 22 Marca 2009 tak pierwsze tarlo. przelozylem ja dlatego ze nie wiem ile dokladnie inkubuje male poniewaz nie umialem sie jej douszkac w akwarium byla tak schowana a gdy ja znalazlem to miala juz woreczek pod pyszczkiem dlatego juz ja przelozylem bo nie wiem ile trzyma male.
Gość Opublikowano 22 Marca 2009 #6 Opublikowano 22 Marca 2009 jesli pierwsze tarlo, to wogole moze nie donosic, poza tym za wczesnie w kotniku; teraz mozesz jedynie czekac; i jak wypusci, jak najszybciej wrzucic do oglnego i obserwowac zachowaia innych ryb wobec niej;
karolusiek Opublikowano 22 Marca 2009 Autor #7 Opublikowano 22 Marca 2009 ok dzieki za pomoc 1 juz przezyje raczej bo juz plywa sobie samodzielnie
Darjush Opublikowano 22 Marca 2009 #8 Opublikowano 22 Marca 2009 Zachowanie innych ryb bedzie takie: Bij, zabij a przegon na pewno Biedulki maja przesrane po inkubacji niedosc ze wyglodzone zmeczone to jeszcze miejsca nie moga sobie znalezc bo w czasie inkubacji kazdej rybie ustepuje. No ale coz takich ich los. natura jest okrutna.
Gość Opublikowano 22 Marca 2009 #9 Opublikowano 22 Marca 2009 hmmm... a co wnosi Twoja wypowiedz, bo nie bardzo ja zrozumialem...
Darjush Opublikowano 22 Marca 2009 #10 Opublikowano 22 Marca 2009 jesli pierwsze tarlo, to wogole moze nie donosic, poza tym za wczesnie w kotniku; teraz mozesz jedynie czekac; i jak wypusci, jak najszybciej wrzucic do oglnego i obserwowac zachowaia innych ryb wobec niej; Wnosi odpowiedz na Twoj post a raczej na jego czesc
Rekomendowane odpowiedzi