Problem z saulosi - brak
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
A to Ty myślałeś, że to do Ciebie? 🤣 Jak coś, to też mogę pomóc 🤣 To ile tej podmiany dziennie/tygodniowo? 😛
-
Pytanie chcę do swojej gromady dokooptować Acei 10-12 sztuk co myślicie będzie ok?
-
@Moonlight ja mam u siebie dwa wloty w postaci rury kanalizacyjnej 50mm wepchniętej w moduł i do tego idealnie mi wpasowały się kratki wentylacyjne do drzwi. Narybek na pewno wciągnie jeśli jakiś w ogóle przeżyje ale jakoś muszę z tym żyć 😉
-
Tego się obawiam. Mam wizje, że te wciągnięte rybki rosną między gąbkami, a ja nawet o tym nie wiem 🙈 A taka na moskitiery, to chyba zaraz się zapcha... @Vrzechu , co masz na wlocie swojego modułu?
-
Dobrym rozwiązaniem będzie też siatka na moskitiery. Nawet chyba lepszym niż siatka tynkarska. Znajdziesz czarną bez problemu, jest wyjątkowo elastyczna i ma drobne oczka. Na allegro kupisz pewnie za grosze.
-
Możesz zerknąć w sklepach budowlanych np. Leroy lub Casto. Mają na metry siatki do zaciągania kleju na styropian (elewacja budynku) wziąć kilka różnych grubości i poprzymierzać w module. Siatka jest cienka i plastyczna, więc łatwo ją ułożysz wewnątrz modułu. Dodatkowo kosztuje niewiele.
-
Obawiam się że jeśli chcesz uniknąć wciągnięcia naprawdę mikro narybku to żadna siatka nie będzie wystarczająca. Konieczny będzie chyba kompromis pomiędzy wielkością oczek siatki a wielkością narybku zabezpieczonego przed wciągnięciem...
-
Dzięki @lukBB za pomysł, wątki w sumie już jakiś czas temu przeczytane, ale u mnie takie zaślepki się nie nadadzą, bo otwory są nieregularne, zrobione jako szczeliny skalne, muszę od wewnątrz modułu wkleić jakąś siatkę i po zasypaniu gąbkami już nie będzie do niej dostępu. Dlatego zastanawiam się, jakie minimalnie oczka, żeby się nie zapchało, ale jednocześnie zabezpieczyło mikro rybki przed wciągnięciem. Może ktoś z doświadczenia wie, że jakaś konkretna (mała) wielkość oczek na pewno się zapcha, a jakaś nieco większa (ale wciąż nieduża) może już nie...
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts