Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem od innych, u nich tez się nic nie dzieje, ani od farb ani od żywicy epoksydowej.

Powiem Ci tyle, że ma razie nie zauważyłem żadnego wpływu. po 12 dniach małe rybki rosną jak głupie :P a samo tło świetnie porasta glonem, wygląda teraz tak (kliknij):

kotnik3.jpg

oświetlone HQI, na żywo mnie powala, siedzę godzinami i się w kotnik gapię :mrgreen: , żona zresztą też co do tej pory jej się nie zdarzało :lol: - zdjęcie niestety tak tego nie oddaje, bo ja po prostu zdjęć nie umiem robić :(

Opublikowano
nałożyć powierzchnie na "coś" tak aby uzyskac samą ukształtowaną bez podłoża...

Dark, powiemCi, że ostatnimi dniami tez nad tym myślałem, ze względu na pływalność styro lub pianki i padł mi taki pomysł: styropian, na to grubo CR-u, potem nitro i chamsko wypalić styropian. Kwestia tylko jak grubo by CR-a musiało być, lub użyć siateczki zbrojeniowej.

Mam jeszcze jeden kotniczek ok 40 litrów, może kupię CR lub CX5 i spróbuję na kotniczku :wink::mrgreen:

Co do twojego pomysłu z folią to tez myślę, że za "miętka" będzie :wink:

Opublikowano

Wypalanie odpada, tak naprawdę cholera wie co będzie z tych stopionych resztek (solidnie przegrzanych) względem wydzielania do wody...ryzykowna sprawa...naprawdę ryzykowna.

A poza tym ...chamska, no co tu ukrywać :wink:

Widzisz rozwiąznie to ja mam i technologię, problem w "kształtkach".

Musza być rozdzielne z materiałem jaki nakładasz i odpowiednio sztywne w trakcie nakładania i dokładnie nad tym się zastanawiam.

Kamienie robiłem w oparciu o specjalnie wymodelowane profile,ale kamyk to nie to samo co praktycznie lita płaska powierzchnia.

Rozwiazanie to praktycznie mam : budowa podstawy ze styropianu, na to folia do zawijania żywności (sprawdzona w działaniu) i nakładanie warstwy,ale zastanawiam się nad czym co pozwoli uniknąc dłubaniny w styro.

Cersesit? W takim wykonaniu nieżywicznym będzie kruchy, trzeba dac podkład z materiału siatkowego, jakaś tkanina niezagęsto pleciona i z włokna sztucznego (naturalne nie sa takie mocne, sprawdzone w praktyce łaczenia z żywicą).

Opublikowano
Dark, powiemCi, że ostatnimi dniami tez nad tym myślałem, ze względu na pływalność styro lub pianki i padł mi taki pomysł: styropian, na to grubo CR-u, potem nitro i chamsko wypalić styropian. Kwestia tylko jak grubo by CR-a musiało być, lub użyć siateczki zbrojeniowej.

W takie wydmuszki się Makok bawił. Ale był ubaw :lol::mrgreen:

Opublikowano
Z tego co wiem od innych, u nich tez się nic nie dzieje, ani od farb ani od żywicy epoksydowej.

Powiem Ci tyle, że ma razie nie zauważyłem żadnego wpływu. po 12 dniach małe rybki rosną jak głupie :P a samo tło świetnie porasta glonem, wygląda teraz tak (kliknij):

kotnik3.jpg

mi się podoba , bardziej niż pozostałe tła w galerii, chyba się przekonałem

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No to zakupiłem część materiałów i biorę się do roboty, ale mam kilka pytań:

-czy ktoś z was kroił płytę 5 cm na cieńszą bo mam mały dylemat

-gdzie we Wrocławiu mogę kupić żywicę epoksydową (zjeździłem kilka sklepów i nic)

Jak wykonam to podeślę parę fotek !!

• 1 rok później...
Opublikowano

Mi osobiście te tło bardzo się podoba i podobnie jak funar sądzę iż jest to jedno z najlepszych .

Są chwile że żałuje mojego zakupu gotowego tła.