Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bierz ten z drugiego linku, mam taki.

Wywalsz te smieszne biobale, do koszyka (nawiasem bardzo sensownego) wrzucasz wate/gabke i smiga.

Trzeba pamietac, ze resuny naprawde mocno dmuchaja i dobrze ssa, nie to co jakis tam szut.

Opublikowano

bardzo dziwne ze szut nie wciaga.. ten sam filtr u mnie ciagnal akwa 240 l... dno bylo czyste, zero nieczystosci...

widac to kwestia ustawienia cyrkulacji wody...

to tak samo jak dasz pocztakujacemu malucha odpalanego na "ciegno" ...wlozy kluczyk i powie ze nie jedzie...

ehhh......szkoda slow...

Opublikowano

Czemu szkoda? nie szkoda. Po prostu to, że filtr spełniał rolę u Ciebie, nie znaczy, że bęzie tak wszędzie. U mnie też nie zadziałał, a będąc nieskromnym powiem, że miałem na pewno wszystko dobrze ustawione i obsada nie była za duża. A akwa ma 100cm!!!

Opublikowano

Ja powiem nieskromnie, ze szut to badziewie( :mrgreen: ) :D

Wciagac, cos tam wciaga, ale slabizna jakich malo... Szczerze to ja w sumie nie znam slabszych filtrow niz te szutowksie 750,1000 (bo 550 byl calkiem sensowny). Widcznie, aj tez mialem zle ustawiona cyrkulacje :mrgreen:

Opublikowano
bardzo dziwne ze szut nie wciaga.. ten sam filtr u mnie ciagnal akwa 240 l... dno bylo czyste, zero nieczystosci...

widac to kwestia ustawienia cyrkulacji wody...

to tak samo jak dasz pocztakujacemu malucha odpalanego na "ciegno" ...wlozy kluczyk i powie ze nie jedzie...

ehhh......szkoda slow...

Faktycznie mam na dnie trochę kamieni, tło strukturalne. Dmucha dość dobrze , cyrkulacja jes tylko farfocle pływają obok gąbki i nie chcą się przyssać. czyli to nie wina cyrkulacji....

Może miałeś akurat jakiś super filterek, tak samo jak ,,maluch,, jeden jedzie super drugi wcale..........