Carfen Opublikowano 10 Marca 2009 #1 Opublikowano 10 Marca 2009 Temat był wałkowany wszędzie często i gęsto ale główna metodą z sinicami jest właśnie erytromycyna a do tej nie mam niestety dostępu. Szukałam czegokolwiek o podobnym składzie ale to już przesyłka z USA się kłania a nawet nie wiem czy by dotarło do u nich leków się nie wysyła. Kto wie czy w UK idzie dostać jakiś specyfik bez recepty najlepiej na bazie erytromycyny lub może polecić inny środek do zwalczania sinic. Kłopot mam w zbiorniku LT więc nie ten biotop ale może jednak ktoś będzie w stanie doradzić.
koteczek555 Opublikowano 10 Marca 2009 #2 Opublikowano 10 Marca 2009 Nie dawno właśnie skończyłam walkę z sinicami Nie dawałam żadnych środków, leków ani innych cudów. Wystarczyło zaciemnić akwa kocem na 4 dni (zniknęły po dwóch, ale zostawiłam profilaktycznie), później zaczynałam świecić od 3 godz przez pierwsze dni codziennie zwiększając co godzinę, później już co 2 godz. Walka wygrana, sinice jak na razie nie powróciły.
Carfen Opublikowano 10 Marca 2009 Autor #3 Opublikowano 10 Marca 2009 Już testowałam zaciemnianie ( dwa tygodnie ) i był spokój na miesiąc czasu i znowu mam wysyp niestety.
koteczek555 Opublikowano 10 Marca 2009 #4 Opublikowano 10 Marca 2009 To chyba nie pozostaje Ci nic jak szukać przyczyny ich powstawania
Rekomendowane odpowiedzi