Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem dzisiaj rybki do mojego akwarium ma to być akwarium z pyszczakami z jeziora Malawi

Rybki są młode niewybarwione po 4 z gatunku , akwarium 200litrów proszę o komentarze co do obsady z góry dziękuję za uwagi

- pseudotropheus ahli - 4 szt

- maylandia calico - 4 szt

- pseudotropheus elongatus - 4 szt

- zbrojnik niebieski - 2 szt

- giętkoząb czarnobrzuchy - 1 szt

Opublikowano

Dlaczego przed kupnem ryb nie zapytałeś co z czym można trzymać w zbiorniku 200L. To co kupiłeś to jest jakaś porażka.

Jeśli chodzi o twojego Pseudotropheusa ahli - to jest to nic innego jak Sciaenochromis fryeri, Haplochromis Ahli.

Następny gatunek Maylandia calico - Chyba Aulonocara sp. calico

Zbrojnik i giętoząb nie nadają się do tego zbiornika to nie ten biotop.

Ciekaw tylko jestem czy w sklepie nawciskali ci kitu że możesz te ryby hodować w jednym zbiorniku czy ty masz aż tak dużą niewiedzę i brałeś wszystko bo kolorowe.

Opublikowano

O rany człowieku. Normalnie nie wiem co napisać, bo mnie zatkało haha. Pytasz o radę od razu po zakupie zamiast przed, powiedz jaki tego sens :?: Obsadę masz niedopuszczalną :!:

Opublikowano

a ja bym się tak naprawdę spytał co to za ryby

bo o tych pierwszych dwóch gatunkach to wnioskuję że to jakieś miesznie in vitro :D

jednak co by to nie było to i tak obsada jest do luftu i tylko czekać kłopotów.

Opublikowano
Oddałem glonojada i suma

Może pozostałe się utrzymają mam nadzieję

Przez jakiś czas będą koło siebie pływać, ale potem zrobi się małe zamieszanie i bęc zostanie Sciaenochromis ale wymiary tego akwarium skrzywdzą i jego więc albo w nim zdechnie, albo będzie się męczyć długi czas i skarłowacieje

Opublikowano

No i dobrze ;) no to teraz dołóż ;) 3-5-6 jeszcze jeden gatunek lub 1+3-4 dwa gatunki ale po konsultacji na Forum a nie wg klucza najładniejszego koloru

Opublikowano

Z tym giętkoząbem to ja nie byłbym taki krytyczny :mrgreen:

A jeśli to był gatunek z Malawi?

Dla początkujących:

w Malawi występują giętkoząby :mrgreen: .

Ale jeśli chodzi o resztę obsady , to fakt, do luftu :mrgreen: