yaro Opublikowano 5 Marca 2009 #11 Opublikowano 5 Marca 2009 kup po 10 szt potem zobaczysz co z tego Ci wyrośnie niestety kupowanie młodych to w większości kupowanie kota w worku jeśli chodzi o płeć.
1rybka1 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor #12 Opublikowano 5 Marca 2009 tak właśnie słyszałam, nie wszyscy sprzedawcy potrafią odróżnic co to za gatunek i jaka płec jak są młode rybki, a w moim mieście tak jest na 100%.
sabotage Opublikowano 5 Marca 2009 #13 Opublikowano 5 Marca 2009 Ryby kup w jakims dobrym sklepie (zastanow sie i to powaznie, nad internetowym Tan-Mal'em, sklepmalawi, malawianem, czy innym tym podobnym). Co do rozroznienia plci OK, najlepsi nie tego nie wiedza (w niektorych przypadkach bez mikrospoku nie ma w ogole co probowac), ale co do gatunkow MUSISZ byc pewien.
1rybka1 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor #14 Opublikowano 5 Marca 2009 pewna - ja jestem płci żeńskiej na 100%. poszukam jakiegoś dobrego sklepu w stolicy, albo przejrzę te internetowe. dzięki
makok Opublikowano 5 Marca 2009 #15 Opublikowano 5 Marca 2009 nie kupowałbym w "lokalnych sklepach zoologicznych"... potem są posty na forum, ze "mam rybę niby z tego gatunku, ale jednak jakaś taka inna niż na fotach w galerii..." ryby kupuj w sprawdzonych polecancyh sklepach/hodowlach (np w internecie) do tego akwa włożyłbym z pasiaków: 1. mphanga 1+3 (młodzików 10 do redukcji) i jak podobają się redy to: 2. pseudotropheus (pewnie już po zmianach: metriaclima) zebra gold Kawanga 1+3 bo z moich informacji rośnie mniejsza od redreda, ale niech to najlepiej Hari potwierdzi
sabotage Opublikowano 5 Marca 2009 #16 Opublikowano 5 Marca 2009 pewna - ja jestem płci żeńskiej na 100%. poszukam jakiegoś dobrego sklepu w stolicy, albo przejrzę te internetowe. dzięki Bije sie w piers. przepraszam.
1rybka1 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor #18 Opublikowano 5 Marca 2009 Zerknęłam na stronki slepów int. i zastanawiam się jak to jest w praktyce z tą przesyłką rybek? Czy docierają na miejsce całe i zdrowe?
krisq75 Opublikowano 5 Marca 2009 #19 Opublikowano 5 Marca 2009 W stolicy masz bardzo dobry sklep Discus Zoo na ulicy Radzymińskiej na przeciwko OBI. Tam mają kilkanaście gatunków z malawi i umieją doradzić.
1rybka1 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor #20 Opublikowano 5 Marca 2009 dziękuję za informację, napewno odwiedzę ten sklep
Rekomendowane odpowiedzi