Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam do was pytanie, otóż kolega zachorował również na Malawi a że niedługo szykuje się zdrowa impreska na jego urodziny postanowiliśmy zrobić zrzute na akwa 126l dla niego. Problem jest w tym ze gość nigdy nie hodował ryb.

Chcieliśmy mu jeszcze kupić jakąś książke o Hodowli ryb z Malawi.

Czy możecie polecić jakieś tytuły książęk ; jakieś atlasy czy coś takiego , może coś o samej hodowli

Opublikowano

Krzysztof Kaźmierczak "Malawi piękno i pasja" - nie wiem czy jest jeszcze dostępna

Ad Konings "Back to Nature przewodnik po świecie pielęgnic z Malawi" - cena trochę wysoka około 100zł

Opublikowano

W jeśli chodzi ci o coś naprawę dobrego to kup BTN masz tam wszystko podstawy jak i opisy gatunków wraz ze zdjęciami. U Kaźmierczaka natomiast jest mniej zdjęć więcej teorii. Ja bym był jednak przy BTN

Opublikowano

a ja byłbym za tym aby taki prezent obgadać z obdarowanym, nie chciał bym dostać pieska od znajomych z jakiejkolwiek okazji, więc on również niekoniecznie musi podzielać zapał obdarowywujących - a ryby to stworzenia żywe i zapewnić im trzeba warunki a nie niejasną przyszłość u kogoś kto nie wiadomo czy chce mieć ryby.

Opublikowano

yaro jakbym nie wiedzial co mamy kupic to bym nie zasmiecal forum a rybki filtry grzalka wszystko jest tylko jutro po szklo lecimy, rybki to saulosi ode mnie 1+3 dadza rade . a jezeli dostales kiedys prezent na ktorym sie zawiodles poprostu mi przykro :wink:

Opublikowano

Myśle podobnie jak Yaro. Czy on wie że tym się trzeba regularnie zajmować? Czy ryby mu się spodobają? Czy ma jakąkolwiek wiedze jeszcze przed założeniem zbiornika?

Co to zwierząt na urodziny jestem przeciw. To jednak musi byc wstepnie przemyslane. Chlopak poczyta i stwierdzi ze 126l to nic i co wtedy?

Kupcie mu sprzet ale szklo zostawcie jemu do wyboru...

Opublikowano

raczej przepije kase ;) i nic nie kupi, kasa to najgorszy prezent ... IMHO of kors ... a bezsenny nie pytał o radę odnośnie dawania prezentów tylko o książkę na ten prezent ... IMHO jedyna wartościowa dotycząca Malawi to BTN Koningsa ...

Opublikowano

prosta tresciwa odpowiedz dzieki hari

tak na marginesie dzisiaj o 21 jest program o Malawi na animalu :wink:

co do samego mojego pytania gdybysmy niewiedzieli co gosc chce to raczej o takie cos bym sie nie pytal , a poprosilem tylko o pomoc w sprawie książki , a nie pytał bym się gdyby gość miał internet, choć moim zdaniem nic nie zastąpi starej dobrej książki

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.