jacek23 Opublikowano 3 Marca 2009 #1 Opublikowano 3 Marca 2009 Niestety dostalem ryby: 5 tropheops chilumba 5 melanochromis johannii 6 melanochromis cyaneorhabdos Czy to ma sens w akwa 170L, i tak juz nie moge z nimi nic zrobic, najwyzej oddac, ale moze.........zostawic? Pozdrawiam
sabotage Opublikowano 3 Marca 2009 #2 Opublikowano 3 Marca 2009 Jaki dokladnie wymiar ma to akwa, obawiam sie, ze zmiesci sie i to na styk jeden gatunek, ale jeszcze podaj wymiary...
jacek23 Opublikowano 3 Marca 2009 Autor #3 Opublikowano 3 Marca 2009 100- szerokosc 40 - glebokosc 50 - wysokosc.
sabotage Opublikowano 3 Marca 2009 #4 Opublikowano 3 Marca 2009 Z tego co masz, zostawilbym cyaneorhabdos i ewentualnie pomyslal o drugim gatunku (innym, niz w/w). Moglbys tez, sprowobwac jednogatunkowe z johannii, ale to duza ryba i nie wiem, czy ma to sens.
makok Opublikowano 3 Marca 2009 #5 Opublikowano 3 Marca 2009 pan chilumba w tym akwa za 8 miesięcy zabije Ci wszystko i zostanie samotną rybą... definitywnie się nie nada...
sision Opublikowano 4 Marca 2009 #6 Opublikowano 4 Marca 2009 Jako właściciel 100cm akwa nie pozostaje mi nic innego, jak potwierdzić słowa kolegów. Stawiałbym na jeden gatunek, z tego co masz, to Maingano. Pozostałe dwa muszą znaleźć sobie większy dom.
yaro Opublikowano 4 Marca 2009 #7 Opublikowano 4 Marca 2009 tylko że akwarium jednogatunkowe maingano nie wyglada jakoś ciekawie, więc pomyślał bym o innej konfiguracji.
bezsenny Opublikowano 4 Marca 2009 #8 Opublikowano 4 Marca 2009 jezeli juz jednogatunkowe to stawialbym na saulosi z 3 samcami jezeli to by nie przeszlo zostalbym przy 1 samcu i 6 samicach
yaro Opublikowano 4 Marca 2009 #9 Opublikowano 4 Marca 2009 a ja dał bym saulosi i m. livingstoni które pewnie zrobi mały comeback po zamieszczeniu zdjęcia Marsa
harisimi Opublikowano 4 Marca 2009 #10 Opublikowano 4 Marca 2009 a ja bym zostawił maingano i dodał yellow ... pod względem estetycznym cudowna konfiguracja
Rekomendowane odpowiedzi