Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba większośc (na pewno wielu) Śląskich klubowiczów ma kamienie ze składu w Sosnowcu Niwce, niedaleko Kościoła. Zapomniałem jak się ten skład nazywa, ale 5s w naszej forumowej wyszukiwarce i znajdziesz dokładne namiary. Inny skład który może miec te kamienie znajduje się przy drodze na Wisłę, ale znacznie bliżej Katowic - w okolicach Mikołowa. Tam też powinni miec serpentynit. Takie jak piszesz duże kamole po 150kg to rzeczywiście problem, ale już takie 70-80 kg dasz radę rozłupac na mniejsze za pomocą porządnej wiertarki z udarem. Ja tak zrobiłem i jeszcze zostało kamienia dla innego klubowicza,;))

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moze mi tez ktoś pomoże :) Na Śląsk po Serpentynit mam troszkę daleko wiec możne ktoś wie gdzie w okolicach nowego sącza dostane jakieś fajne bryłki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

znajdziesz też w zarzeczu jak jedziesz na wisłe od katowic mijasz orzesze i zaraz na nastepnym skrzyżowaniu po prawej stronyu widać z drogi jest skład kamienia.....ja tam kupaowałem

Opublikowano

Dziękować panowie:) Fenomenalny kamulec znalazłem w Rytrze:) Piękne bryłki i mniejsze tez eleganckie :) 150kg zakupiłem będą się rybki cieszyły:D