Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu waham się jakie tło wybrać do mojego akwa. Najpierw miało być Cr, później łupek. Któryś raz przejżałem całą galerię i suma sumarum zdecydowałem się na czarne tło. Zainspirowały mnie dwa baniaki: Mutry i Andre... piękne! Teraz tylko nie wiem, czy wybrać czarny spray (jak Mutra), czy jak większośc z tych, którzy mają takie tło - czarną matową folię? Z montażem folii są ponoć małe problemy. Myślałem, że przy braku tła ciężko jest zamaskować sprzęt, ale patrząc na baniaki Mutry i Anrew widzę, że nie mieli z tym problemu... duże kamulce i po sprawie. W swoim akwa (200 l) chciałbym mięć podobnie jak ww. koledzy bardziej mroczny klimat. Mam już piasek z OBI i spore kawałki serpentynitu.

Opublikowano

pcv nie bierz... nigdy nie jest tak samo gładkie jak szkło i trudniej się czyści z glona... :wink:

porządna czarna NAKLEJKA (bo folie są cieńsze a co za tym idzie trudniejsze w naklejeniu) z matowym klejem i jedną ręką to przykleisz w 6 minut, bez pryskania po chacie farbą :wink:

zwłaszcza że przepis czytałeś :P

ja swoje 140x55 (dwa kawałki naklejki) + boki okleiłem w 10min z przycięciem materiału, także :lol:

Opublikowano

Ja bym jednak zrobiła :wink: Odkąd mam to ze styropianu (zewnętrzne) to akwa wydaje się optycznie głębsze :D Nie jest trudne do zrobienia i tanie.Tylko trzeba mieć jakieś miejsce do robienia, bo jednak śmierdzi. Mi mamusia moje do piwnicy wyrzuciła, ale wyschło dosyć szybko :D

Opublikowano

Makok, udało mi się kupić ta czarną matową folię (naklejkę), którą masz u siebie firmy oracal. Dwa arkusze 100x50 cm za 8,24 zł. Za to koszty wysyłki są 3 razy wyższe :-(