sachma Opublikowano 3 Listopada 2006 #1 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zbiornik stoi od wczoraj... dzis postanowilam sprawdzic jak to jest z tymi testami i wyszlo mi cos zaskakujacego.. NO3 - 40 NO2 - 0,5 dGH - 17 dKH - 17 ph - 8,4 jak na tak "mlody" zbiornik poziom NO3 troche mnie niepokoi... a TU moj baniaczek woda musi sie ustabilizowac i powinno sie przejasnic.. zreszta mam jeszcze 3tyg... dodam jeszcze ze baniak jest 112l (80x35x40), filtr Tec EX700, 20kg glazow, podloze - piach akwariowy (plukany) 2 x roslinka noname... jak ktos bedzie wiedzial co to to niech powie niedlugo dojdzie tlo planowana obsada to 10 sztuk P. Saulosi, no chyba ze znajde takie gdzie bede pewna pluci, wtedy 2+6. i do tego okolo 40sztuk swiderkow (nie wiem czy nie zbyt wiele...) Cytuj
harisimi Opublikowano 3 Listopada 2006 #2 Opublikowano 3 Listopada 2006 Mnie bardziej niepokoi twoje NO2 powinno być 0 to przecież nowe akwa i świeża woda ... jak domniemam. Jesteś pewna wyniku ? Cytuj
sision Opublikowano 3 Listopada 2006 #3 Opublikowano 3 Listopada 2006 A mnie dodatkowo niepokoją te kamienie... to chyba długo nie postoi przy pyszczakach a jak już poleci... będzie źle... Cytuj
sachma Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor #4 Opublikowano 3 Listopada 2006 kamienie sprawdzalam.. przyciskalam i nie polecialo... ustawialam to dosc dlugo i te co moga sa wkopane w piach kolo 5cm a te co nie moga sa podparte innymi, moze to nie wyglada na stabilne ale jest... zreszta wszystko wyjdzie w praniu, znajac mnie to do czasu wpuszczenia ryb bedzie jeszcze kilka przemeblowan test 5 w 1 tropikala zrobiony zgodnie z instrukcja.. jestem pewna i niestety bardzo zdziwiona wynikiem... dodalam tyle uzdaczniacza ile trzeba a tu taki wynik... NO2 byl takie nie zabardzo wyrazny... nie byl bialy ani rozowy... wiec miedzy 0 a 0,5 ... napewno nie bylo to czyste 0 ... Cytuj
harisimi Opublikowano 4 Listopada 2006 #5 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zmierzysz za te 3 tygodnie i powinno być 0 jeśli nie to znaczy że coś nie tak, raz z Twoją kranówka a dwa z filtracją. Cytuj
sachma Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor #6 Opublikowano 5 Listopada 2006 dzis woda juz nie mleczna ladnie to wszystko wyglada nie wiem tylko czy w poniedzialek moge juz wpuscic slimaki? chcialabym zeby troche podrosly zamin pysie wpuszcze.... Cytuj
harisimi Opublikowano 5 Listopada 2006 #7 Opublikowano 5 Listopada 2006 Oczywiście, ze możesz zawsze jakies żyjątko przyda się zanim wpuszcze ryby. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi