Invader Opublikowano 2 Listopada 2006 #1 Opublikowano 2 Listopada 2006 Czy to mozliwe zeby ok 6cm samiczka yellow miala ikre od 3 dni wydaje misie jak by nosila w pysku cos. Niejestem kompletnie doswiadczony w rozmnazaniu pyszczakow ztad moje pytanie. Niewiem czy mam cos robic czy poczekac kompletnie niemam pojecia. Dzieki
sabotage Opublikowano 2 Listopada 2006 #2 Opublikowano 2 Listopada 2006 Oczywiscie, ze jest to mozliwe Co masz zrobic.. To zalezy od tego czy masz kotnik, czy chcesz miec np +20 mlodych Yellow, itp otd.. Poki co, na odlawainie jest za wczesnie, nic tylko sie cieszyc... Jesli nie masz kotnika, to szanse na przezycie mlodzeizy znacznie spadna, ale jesli Twoje akwa ma duzo malych szczelin jakies maluchy mogą sie uchuwac, poki co, zostaje Ci patrzec
Invader Opublikowano 2 Listopada 2006 Autor #3 Opublikowano 2 Listopada 2006 Dzieki bardzo niestety niemam kotnika a zakamarkow jest troche moze ktores z maluchow przetrwa,lecz obawiam bo to nie zyworodne rybki.
sabotage Opublikowano 2 Listopada 2006 #4 Opublikowano 2 Listopada 2006 Dzieki bardzo niestety niemam kotnika a zakamarkow jest troche moze ktores z maluchow przetrwa,lecz obawiam bo to nie zyworodne rybki. Żywordone moze i nie, ale samiczka zbiera zaplodnianą ikre, i jak je wypusci to beda juz w pelni "żywe" tzn zdolne do ucieczki, pobierania pokarmu, i robienia innych "rzeczy" , ktore cechuja żywe organizmy... Jesli jest tak jak piszesz, tzn masz kryjówki, te cfananiaczki znajda sobei jakas szczeline, w ktorej uda im sie przetrwac pierwsze dni zycia.. moze , jesli przetrwaja poczatek, to pozniej bedzie juz łatwo Ja byl bym dobrej mysli.. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi