Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów forumowiczów :). Jestem tu nowy i jest to mój pierwszy watek. Przez Was zachorowałem na "Malawi" :). Chciałbym zmienić swój roslinny baniaczek właśnie na Malawi. Zacząłem właśnie robic swoje pierwsze tło z CR65 i tu pojawia sie pierwszy problem. Nie mogę nigdzie w Białymstoku znaleść polecanych przez was pigmentów do betonu ani firmy Ferrokolor ani Bayer. I tu pytanie do szanownych kolegów czy wie ktoś może gdzie takowe pigmenty dostane w Białymstoku? A może znacie jakieś sklepy internetowe które tym handlują? Ewentualnie czy ktos z Was ma może do odsprzedania takowe barwniki, które mu zostały? A może mógłbym zastosowac inne zastępcze pigmenty, co radzicie? Za kazdą pomoc zgóry wszystkim dziękuję :) Pozdrawiam :)

Opublikowano

Cześć, to jest tez mój pierwszy post, mimo ze czytam forum namiętnie od dłuższego czau tez się dopiero co zarejestrowałem. Do mojego baniaczka właśnie wykonałem tło wewnętrzne z CX5 i dziś je będę montował w zarybionym akwa. Też się zastanawiałem czy kupować barwniki i położyć jeszcze jedną warstwę, czy poczekać chwilkę na glon ? Tło bez barwnika i tak na mokro jest ciemne i wygląda w miarę "naturalnie", a jak ty swoje pomalujesz to i tak za chwile tych kolorów za bardzo nie będzie widać bo zarosną ;)

Opublikowano

Na stronie ferrokolor pisze, że partnerem handlowym jest firma UNICEL POLAND Sp. z o.o. z Wasilkowa. Tutaj konkretne namiary:

UNICEL POLAND Sp. z o.o.

16-010 Wasilków ul. Suprasilska 25

tel. (85) 710 40 00

tak więc proponuje do nich przedzwonić i się spytać :)

Opublikowano

Koledzy czy nikt z was nic nie wie tych pigmentach Farkom? Nikt z was ich nie stosował? To może ma ktos z was do odsprzedania barwniki? Czy nikomu nic nie zostało po robieniu tła? Pomóżcie nowicjuszowi w dziedzinie malawi :).

Opublikowano

Szczerze mówiąc, choćbym bardzo chciał, to nie mogę Ci pomóc. To, co bym zrobił, kontaktował się z producentem. Jeśli to nie pomaga, możesz próbować jeszcze z opcją malowania tła farbami. Fausta już na rynku nie ma, ale pisało już paru, że w OBI można coś podobnego kupić.

Opublikowano

Dziekuję wszystkim za pomoc. Znalazłem na miejscu firmę która posiada wszystkie dostępne pigmenty Ferrokolor i na dokładke rozważa je nawet na pojedyńcze kilogramy :). I tu miałbym jeszcze jedno pytanie do was ile będe potrzeboiwał tego pigmentu czerń żelazowa K-400 do tła o wymiarach 150x50? :)

Opublikowano
ile będe potrzeboiwał tego pigmentu czerń żelazowa K-400 do tła o wymiarach 150x50? :)

mialem identyczny barwnik i worek 1 kg wystarcza na ok 3 takie tla przy 3-4 warstwach. wiec luz :mrgreen: