Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak już wcześniej pisałem w postach zabieram się do robienia własniego tła strukturalnego z łupków wapni, mam chyba już wszystko co potrzebne ale bede je robił po trochu, nie opisze go odrazu od początku do końca bo bede przy nim siedział pewnie z tydzień. Po trochu będe wklejał foty jak mi idzie.

post-8638-14695712021451_thumb.jpg

post-8638-14695712021721_thumb.jpg

post-8638-14695712021936_thumb.jpg

post-8638-14695712022156_thumb.jpg

post-8638-14695712022377_thumb.jpg

Opublikowano

Strasznie drobne te kamienie. Przydałyby się większe płyty.

Na przerwy między kamieniami są różne sposoby - czarnego pcv już nie zastosujesz. Jeśli dobrze pamiętam, Neno u siebie w te dziury wklejał małe kamyczki. Można też próbować wysmarować to sylikonem i piaskiem podsypać. Albo w ogóle poczekać, aż tło zarośnie glonem. Ale jak to będzie później wyglądać, nie mam pojęcia....

Opublikowano

Zacząłem ciąc je szlifierką kątową z tarczą diamentową ale siwy dym w piwnicy i odpuściłem sobie bo by mnie sąsiedzi............... no i zacząłem je rozbijac przecinakiem i takie tego skutki, ale nie jest źle, myślałem o jakimś drobnym pędzelku i smyrnięciu tych szczelin farba taką w kolorze szarny??

Opublikowano

Właśnie niemam większych :( z miłą chęcią bym przywiózł sobie jeszcze jakieś wieksze ale mam niefarta i samochód wyladował u mechanika na dłuższy czas no i mam to co mam.

Opublikowano
kurcze pomysl fajny tylko daj wieksze kamienie !

bo wyjdzie to jak murek przy kosciele, a szkoda by bylo zepsuc tyle materialu.

dałeś mi do myślenia z tym murkiem :?

Opublikowano

no to troche lipa. a moze wstrzymaj sie na jakis czas, albo popros kogos z rodziny, to przeciez nie problem zeby cie podrzucil na sklad kamieni. ja nie majac auta mialem do wczoraj 4 akwaria :wink: na dzis sa to tylko 2 :(

jak wyzej pisalem szkoda zepsuc takiego pomyslu, szkoda czasu, roboty i materialu bo wyjdzie nieladnie.

Opublikowano

Z wiekszych kamieni na pewno bedzie wygladalo bardziej realistycznie, ale ja mam tlo z drognych zrobione i tez fajnie wyglada wiec zbytnio bym sie nie przejmowal. Jesli chcesz to napisz na priv to Ci jakies fotki podesle jak to wyglada.