Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale jak się to ma do wydajności Twoja ma 50 gpd a to co znalazłem za 299 zł 150 gpd. Nie znam się ale wiem że będę potrzebował czegoś wydajnego bo chyba nawet na stałe nie będę miał gdzie tego podłączyć.

Opublikowano

Hari , a po co Ci filtr o wydajności ok 500l wody RO na dobę?

Ile zużyjesz dziennie tej wody?

Jeśli woda będzie Ci stała , to można łatwo sprawdzić , że na drugi , trzeci dzień nie jest już ona czysta :(

A jeśli chcesz o większej wydajności to proszę bardzo:

http://www.sklep-rainbow.pl/index.php?p ... zna-100gpd

O całe 100pln mniej , a membrana dalej nie jest chińskim badziewiem:)

Opublikowano

W sumie wyczytałem, że z tych 50 galonów uzyskuje się faktycznie 30 % czyli 15 galonów a to już za mało bo będę potrzebował około 100 litrów raz w tygodniu ( musi być to wyprodukowane mniej więcej w czasie jednej doby a woda w kranie do mieszania jest bardzo twarda 18/13 ). Stąd moje wątpliwości. Większy model chyba by wystarczył a w sumie mierzyłeś kiedyś ile masz wody z tej 50-ki na dobę ?

Opublikowano

Mierzyłem:)

Ja jestem w tej komfortowej sytuacji , że mam ciśnienie wody ponad 3atm. więc wydajność jest dobra:)

Łapię wodę do podmianki i aby nazbierać 30l , potrzebuję 4 godziny, więc nie jest źle:).

Opublikowano

To zgodnie z twoją radą kupie to co polecasz ale jednak większy model ... dzięki za rady ... powinno być dobrze ... pozdrawiam

Opublikowano
Żaden problem:)

nie mów hop:D

pamiętaj ze nie każdy jest złotą rączką :)

ale rzeczywiście nie wiele umiejętności potrzeba aby to zainstalować.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.