Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko przy 120cm porzuć myśl o Acei i Trewkach. Dla tych ryb potrzeba przynajmniej 150cm długości dna. Osobiście odradzam te gatunki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Usunął mi sie post przypadkowo, a wiec powtórze. Coraz bardziej jestem za dwugatunkowym Melanochromis johani 1+4 z Metraclima estherae 1+4 lub Melanochromis johani 1+4 z (..................................)

Opublikowano

to ja też powtórzę bo jak usunąłeś tez usunąłem ;) zamiast johannii pomyśl o interruptusie ... jest bardziej wyrazisty ... do nich labidochromisy hongi albo mbamba ... to samo możesz dodać do johannii ... możesz też dodać elongatusy neon spot czy mphanga

Opublikowano

Red w 240 IMO jako jedyny gatunek. Johanii są super - miałem je przez krótki okres czasu i chętnie sprawiłbym sobie znowu. Weź tylko poprawke że aniołek to to nie jest.

Opublikowano

harisimi dzięki za podpowiedz co do elongatus :) i teraz czy da rade jednogatunkowe Pseudotropheus elongatus 'Chewere' w takim zbiorniku 3+9 ?? I też pytanko czy da rade:

elongatus 'Chewere' 1+3 z Maylandia estherae Red Blue 1+3

Opublikowano

Nikt ci nie gwarantuje 3 samców jednego gatunku w 120 cm ... nawet u saulosi nie jest to pewne ... jeśli ci na tym zależy to próbuj ... jeśli się nie uda to uzupełnij obsadę o drugi gatunek ... esterki są za duże na wielogatunkowe akwa 120 cm ...

Opublikowano

To jak znowu nic nie przyjdzie mi do głowy to myśle o Melanochromis johani 1+4 z elongatus 'Chewere' 1+4 i będzie ok??

Opublikowano

Dzięk, to standardowo pozostaje przy tym :) ale jeszcze poczytam, poogladam i jak coś wpadnie mi do głowy to się odezwe.

Opublikowano

Melanochromis johani 1+4 - Labidochromis sp. hongi 1+4 za dużo ogladania i troche jeszcze pomęcze :mrgreen: takie zestawienie będzi ok??