szolzi Opublikowano 4 Lutego 2009 #1 Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam wszystkiech. Cztery dni temu zauważyłem, że jedna samiczka ma wybrzuszone gardło, zatem na pewno będzie miała młode. Chcąc je odchować włożyłem pojemnik przezroczysty z dziurkami do zbiornika w którym pływają wszystkie, odłowiłem ją i włożyłem do tego pojemnika. Teraz pytanie: czy dobrze zrobiłem ?
sabotage Opublikowano 4 Lutego 2009 #2 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zaiste - fantastyczna obsada Jesli w tym pojemniczku panuje odpowiednia cyrkulacja wody i pojemnik jest wystarczająco duzy, moze byc.. Ja preferuje siatke. Ze zdjeciami zapraszamy do galerii.
szolzi Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor #3 Opublikowano 4 Lutego 2009 mam jeszcze jedno pytanko, Ile czasu mam mniejwiecej ją w tym trzymać? Kiedy odłowić, i co z młodymi ? od razu do dużego zbiornika, czy poczekac pare tyg az urosną z tym pojemniku?? Ps. mam nie za czystą wode jak bedzie przejrzysta to pojawie sie w galerii
sabotage Opublikowano 4 Lutego 2009 #4 Opublikowano 4 Lutego 2009 Polecam odlawiac samiczki pod koniec inkubacji ( w zaleznosci od gatunku ), nie ma sensu trzymac jej tak przez powiedzmy nascie dni. Obsada niestety nie najlepiej dobrana , ale o tym mozemy porozmawiac w innym dziale
Rekomendowane odpowiedzi