Skocz do zawartości

malawimix mrożony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trafiłem w sklepie na coś takiego

MALAWIMIX firmy www.ichthyotrophic.pl

karma uzupełniająca dla specjalistycznej akwarystyki słodkowodnej produkt ekologiczny bez konserwantów - gęboko mrożony

przy czym trochę zaskoczył mnie skład tej mrożonki:

ochotka, szklarka, czarny komar, mięso małży, mięso krewetek, mięsa ryb morskich, kiełż, mysis, moina, szpinak, sałata, marchew, banany, wolffia, spirulina i dlaej róznego rodzaju mikroelementy;

co Wy na to? :wink::wink:

Opublikowano
Dla NIEMBUNY mogło by być wporządku..

Ale nie radził bym, zebys krzywdził tym swoje labcie...

wiem, wiem :lol: chociaż spodobały mi sie szczególnie te banany :wink:

Opublikowano

Dla swojej wszystko i mięsożernej mbuny i aulonek podaje ten pokarm i jest jedzony chętnie. Nie należy jednak tej nazwy traktować zbyt dosłownie i raczej traktować jako dodatek mięsny dla wszystko i mięsożernej mbuna niż jako prawdziwy pokarm dla wszystkich ryb z jeziora Malawi. W żadnym wypadku nie powinien być to pokarm podstawowy.

• 9 lat później...
Opublikowano

Witam, dziś w sklepie znalazłem mrożonkę o takiej samej nazwie ale innym składzie:

rozwielitka, szklarka, czarny komar, małże, krewetki, lasonóg, szpinak, sałata, marchew, banan, wolffia, suszone algi, olej z łososia, mieszanka paszowa uzupełniająca-witaminizowana.

I tu moje pytanie czy mógłbym podawać to moim pysiom, oczywiście okazyjnie:

Cynotilapia sp. hara Gallireya Reef

Pseudotropheus Saulosi

Iodotropheus Sprengerae

Wiadomo wcześniej rozmrożoną :)

Opublikowano
Witam, dziś w sklepie znalazłem mrożonkę o takiej samej nazwie ale innym składzie:

rozwielitka, szklarka, czarny komar, małże, krewetki, lasonóg, szpinak, sałata, marchew, banan, wolffia, suszone algi, olej z łososia, mieszanka paszowa uzupełniająca-witaminizowana.

I tu moje pytanie czy mógłbym podawać to moim pysiom, oczywiście okazyjnie:

Cynotilapia sp. hara Gallireya Reef

Pseudotropheus Saulosi

Iodotropheus Sprengerae

Wiadomo wcześniej rozmrożoną :)

W mixach jest tak, że wszystko mieszają i jest czegoś więcej niż tego co napisali. Z drugiej strony jeśli nie masz pewnego źródła dostawy to nie wiesz czy wcześniej nie było odmrożone, a potem ponownie zamrożone, a to już eliminuje taki pokarm. Z podobnych produktów sam możesz zrobić mix świeży i go zamrozić. Jeśli chcesz podawać mrożonkę to lepiej kupić pojedyńcze mrożonki typu oczlik, lecz trzeba pamiętać by było pewne źródło dostawy.

Opublikowano

Temat kilkukrotnego mrożenia pokarmu przerabialiśmy na NR i nikt raczej nie ma pewności ile razy to się stało zanim trafiło do nas,nawet sam nim czasem dojechałem do domu to miałem rozmnożone,jednak to w morszczyźnie podstawowy pokarm w 99% i tak karmiliśmy a kłopotów z tego nie było.

Opublikowano
Temat kilkukrotnego mrożenia pokarmu przerabialiśmy na NR i nikt raczej nie ma pewności ile razy to się stało zanim trafiło do nas,nawet sam nim czasem dojechałem do domu to miałem rozmnożone,jednak to w morszczyźnie podstawowy pokarm w 99% i tak karmiliśmy a kłopotów z tego nie było.

Co innego jak ma się morszczuka. Natomiast przy mbunie nawet tej "mięcholubnej" możemy spokojnie darować sobie ten rodzaj pokarmu. Zawsze można wzbogacić dietę o artemię lub krewetki liofilizowane.

Zawsze omijam łukiem wszystkiego rodzaju miksy. Zazwyczaj w tych miksach większość składu jest najniższej jakości.

Opublikowano

I ja mam wrażenie, może mylne, ale wydaje mi się, że mix to odpad po mrożonkach dedykowanych. Po co coś wyrzucać jak można sprzedać wszystko w jednym.