Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no właśnie wychodzi na to że ona jest bardziej wydajna przy mniejszym poborze mocy, widocznie jest to udoskonalona wersja OMI 25/40 180 dlatego też droższa

Opublikowano

jeżeli puścisz ją na II-biegu, a raczej na pewno tak zrobisz, bo inaczej musiałbyś zaprojektować 50cm grzebień to różnica jest 3W i ta różnica nie zwróci Ci tej stówy w cenie przez jakieś 10lat - a co jak pompa tyle nie pochodzi? dobrze to sobie wylicz ;)

Opublikowano

Patrzyłeś na max wydajność to tylko 1600/lh przy 45W. Jej zaletą jest że automatyka konieczna przy grzejnikach z termoregulatorami (przy zwykłaj pompie biegasz i przełączasz biegi ręcznie :)).

Opublikowano

Bike, ta pompa nie nadaje sie do akwariów....

...jej zaletą jak napisał Eljot jest automatyka, w akwarium nie będzie nią miało co sterować, bo sterownikiem musi być termoregulator - przy stałej temperaturze wody jedyną opcją jest przestawienie jej na tryb ręczny, żeby nie zwalniała do minimalnych obrotów, a co za tym idzie bezcelowym jest inwestowanie tyle kasy... analizowałem tą pompę dwukrotnie przez ostatnie 4 lata i nie ma u nas zastosowania... ;)

Opublikowano

Makok jak wyliczyłeś ten grzebień 50cm? Nie wiem jak to się liczy, to będzie mój pierwszy kontakt z sumpem

Opublikowano

jeżeli grzebień ogranicza Twoją pompę to zrezygnuj z niego, grzebień nie jest konieczny, woda może przelewać się przez samą szybę

Opublikowano
jeżeli grzebień ogranicza Twoją pompę to zrezygnuj z niego, grzebień nie jest konieczny, woda może przelewać się przez samą szybę

taa i zawijać zwierzęta? grzebień ma pełnić swoją funkcję i do tego należy go wyliczyć a nie rezygnować... bo nie dało się rady z matematyką ;)