Skocz do zawartości

Tetra 1200+ Fluval 304 czy narurowy do 450L??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie co będzie lepszym rozwiązaniem filtracja kubełkami czy narurowym?

Tetre chciałem dać jako biologa a fluvala jako mechanika ale nie wiem czy nie zastosować narurowego.

Opublikowano

moim zdaniem bralbym 2 kubelki.chodz przechodzilem problemy ze swoja tetra ex 700, dwa razy przestawal dzialac ,a jak otwieralem to trzpien mocujacy wirnik byl ukrecony :roll: .

sam mam podobny problem kompletuje filtracje na bazie tetra ex 700 do akwarium 500l.

moze tetra ex 700 jako mechanik do tego tetre ex 1200 jako biologa i mojego aqva szut 750 jako mechanik i mieszadlo do srodka?

Opublikowano

A nie chcesz większego kubła i wewnętrznego jakiegoś mechanika,bo mi się wydaje że praktyczniej jest czyścić wewnętrznego niż rozbierać co chwila cały kubeł,a tu gąbeczka raz-raz i już,ale zawsze są za i przeciw dlatego jest to forum :)No ale litraż też.

Opublikowano

bezsenny : dwa filtry po 500l/h każdy to nie to samo co jeden 1000l/h.

andrew: standardowo At-203 albo jakąś pompke z AM z odpowiednią gąbeczką.

Opublikowano

mam juz to tetre 700 i aqva szut turbo 750 w akwarium 240l (zmienialem akwarium na wieksze ze 126 na 240l). teraz mam kupca na moja 240l.akwa 600zl

akwarium 200x50x50 mam juz w akwarium ze stelazem lecz bez pokrywy.za cene sprzedanego akwarium chce kupic pokrywe i ta tetre 1200 i bedzie gitara. gorzej jak po pol roku bede zmienial na 720l. :wink: