Skocz do zawartości

Gdzie kupić akwa 150x40x40.......?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moje akwa jest zrobione z 8mm szyby.

Widziałem na żywno nieco mniejsze niż moje, ale nieco większe niż Twoje akwarium - 150x50x40. Zgzadzam się z przedmówcami - jamnik.

Bardzo ciekawe wymiary jeśli 50 to szerokość a 40 wysokość to jest super, ale nie widziałem takiego akwa seryjnie produkowanego, no i do takich wymairów dokupiłbym bez problemu pokrywę. Może widzieliście akwa o wymiarach podanych przez greghor-a?

Opublikowano
Czyli "jamnikowato" też wygląda 200x50x50?

tak

też wygląda jamnikowato :)

ale głębia już jest troszkę inna niż w przypadku 40 cm.

no i nie wypowiem się na temat ryby która jest tylko o połowe niższa od wysokości zbiornika - tragedyja :/

Opublikowano
Moje akwa jest zrobione z 8mm szyby.

Widziałem na żywno nieco mniejsze niż moje, ale nieco większe niż Twoje akwarium - 150x50x40. Zgzadzam się z przedmówcami - jamnik.

Bardzo ciekawe wymiary jeśli 50 to szerokość a 40 wysokość to jest super, ale nie widziałem takiego akwa seryjnie produkowanego, no i do takich wymairów dokupiłbym bez problemu pokrywę. Może widzieliście akwa o wymiarach podanych przez greghor-a?

Napisałem, że widziałem, a nie że to jest akwarium seryjne. Ja kupowałem w firmie http://www.myciok.pl/. Może na zamówienie zrobią Ci akwarium jakie potrzebujesz (podaje bo widzę, że mieszkasz dośc blisko). Zaznaczam, że mi się to akwarium 150(długie)50(szerokie)40(wysokie) nie podobało. Wbrew pozorom te 10 cm wysokości dużo daje. Równocześnie trzeba podkreślic to co napisał yaro - dla ryb ważniejsza jest głębia, czyli szerokośc akwarium związana z powierzchnią dna.

Opublikowano
Równocześnie trzeba podkreślic to co napisał yaro - dla ryb ważniejsza jest głębia, czyli szerokośc akwarium związana z powierzchnią dna.

Panowie prosze czytać posty, nie rozumiem czemu mówicie o głębi jeśli w podanych przeze mnie wymiarch jest idnetyczna :!: (150x50x50 a 150x50x40h)....................

Dzięki za adres w poniedziałek będę się z nimi kontaktował, jednak zastanawiam się nad 150x50x40h lub 120x40x40, a skałda się na to wiele czynników, 50cm wysokości odpada, ponieważ akwa będzie "wbudowane" w meble, a nie będzie stało na regale czy półce, i tu pojawia się problem (te 10cm to naprawdę ogromna różnica-w moim przypadku, inaczej wziąłbym standardowe 150x50x50 i wzmoocnił podstawe pod akwa)........a "jamnika" też nie chcę.....:P

Opublikowano
Panowie prosze czytać posty, nie rozumiem czemu mówicie o głębi jeśli w podanych przeze mnie wymiarch jest idnetyczna :!: (150x50x50 a 150x50x40h)....................

podanych wymiarach??

no właśnie :/

Szukam akwa w tych wymiarach czyli 150x40x40

a te 10 cm różnicy to naprawdę różnica

Opublikowano

a te 10 cm różnicy to naprawdę różnica

Tak Yaro jeśli nie była by to dla mnie różnica nie było by tego tematu, te 10cm wiąże się ze zmianą mebli co oczywiście nie jest możliwe :(

W związku z tym biorę akwa 120x40x40, z tym będzie już mniej problemu i dostanę seryjną pokrywę......

Opublikowano

na mebel możesz położycz szerszy blat i spokojnie to wszystko da radę, sam mam węższe meble i tak je przerobiłem

Opublikowano
na mebel możesz położycz szerszy blat i spokojnie to wszystko da radę, sam mam węższe meble i tak je przerobiłem

Yaro, wiem, że piszę OT, ale po raz kolejny nie czytasz postów ja mówię o wysokości, a Ty doradzasz mi jak "uciec" z za szerokim akwarium :wink: