Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! Mam mały problem (chyba) z samicą yellow'a, ponieważ nie chce mi wypuścić młodych z pyska. Ma je już od około 2 tygodni (nawet pewnie więcej), została odłowiona do kotnika jakieś 3 dni temu i nic. Małe widać bardzo wyraźnie w momencie otwierania i zamykania przez nią pyska. Samica ledwo już chyba dycha i widać, że już sobie nie radzi z ich utrzymaniem. Dodam, że jest to jej pierwsza inkubacja. Bardzo mi zależy na małych. Czy wypuści je w końcu i kiedy to może nastąpić, boję się też, że po ich wypuszczeniu nie zdążę jej odłowić i je zje czy to możliwe??

Opublikowano

Spokojnie, moja samiczka Yellow za pierwszym razem wypuściła młode tak gdzieś po 3 tygodniach(teraz też inkubuje :D ,tylko co ja zrobię z narybkiem :? ,jest ktoś chętny? :mrgreen: )

Może twoja samiczka jest troszkę zestresowana tym,że siedzi samotnie w kotniku....i myśli sobie"kurde gdzie się podział mój kamień?" :wink:

Opublikowano

17 dni to nie jest jakos strasznie duzo, to po pierwsze...

Po drugie korzen.. juz sie boje:/

Samiczki maja to do siebie, ze najchetniej wypuszczaja mlode w najelpszych dla nich warunkach. Stres, nieodpowiednie warunki moga byc przyczyna oslabienia samicy.

Wyjmij korzen jesli to nie jest savannah, wymien wode pol na pol z ta z akwarium. Korzen mozewypuszczac do wody ogromne ilosci garbnikow...

Opublikowano

Czyli co z tym korzeniem?? moim zdaniem w kotniku nie ma źle, lepsze to niż gdyby pływała w akwa i była przeganiania z miejsca na miejsce przez inne rybki. Czyli co teraz radzicie??

Opublikowano
Czyli co z tym korzeniem?? moim zdaniem w kotniku nie ma źle, lepsze to niż gdyby pływała w akwa i była przeganiania z miejsca na miejsce przez inne rybki. Czyli co teraz radzicie??

Niekoniecznie ma lepiej.

Moim zdaniem trzeba wyjac korzen i podmienic czesc wody z ta z akwarium glownego.

Opublikowano

Ale ona ma cały czas ta wodę z akwarium, ponieważ jest to mały kotnik z dziurkami i ta woda cały czas tam krąży. Czyli korzenia wogóle nie powinno być w akwarium??