Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam chęć zabudowac komin w akwa .właśnie martwą skałą koralową ni ewiem czy nie popełnie tzw.wioski indjańskiej z tą skałką przeciez to nie akwa morskie ale jest to skała bardzo lekka i nawet jak spadnie to nic sie nie stanie baniakowi.czy da rade wybrnąć jakoś inaczej czy jak??prosze o podpowiedzi komin ma wymiary 30cmx15cm i jest pośrodku.pozdrawiam aa wymiary baniaczka to 180x95x60 wys.

Opublikowano

Ja tez powiem szczerze ze nie za bardzo kapuje co i jak, ale jesli chodzi o skale koralowa to tez ja mam w akwa ladnie i orginalnie wyglada daje schronienie maluchom a do tego wspomaga filtracje biologiczna gdzy osadzaja sie na niej bakterie, jako pokruszona sprzedawana jest jako wklad do filtrow. Wiec skale polecam a jesli chodzi o Twoje pytanie to sorki ale nie lapie o co Ci chodzilo:)

Opublikowano

Jeśli Ci pasuje to cały wystrój możesz zrobić z koralowaca:)

Akwa ma się Tobie podobać i tyle.

Ludzie dają wapień muszlowy i inne wynalazki , to i koralowiec możesz dać.

Ja jestem w tej kwestii bardziej konserwatywny i daję otoczaki , wapienie , serpentynity , marmur.

Skałę możesz też wykorzystać jako wypełnienie sumpa , do filtracji biologicznej.

Sumpa masz dużego to i skały trochę wejdzie:)

Opublikowano

nie rozumiecie pytania??dla mnie to troche dziwne skała koralowa niby martwa ale jenak z morza dlatego sie pytam bo nie wiem czy wtedy tło robic błękitne czy czarne czy zastosowac tło 3d-brązowe wtedy będzie i czy to wszystko będzie pasowac do malawi.mam troche mieszane uczucia najchętniej to bym tą martwą skałą zabudował całą tylnią szybę w akwa bo to są lekkie skały jak sie ssunie któras na piach to nic sie nie stanie ale czy to będzie dobrze wyglądało w sumie skała jasna i piasek jasny?? dlatego pytam.pozdrawiam

Opublikowano

to Twoje akwa i zrob je tak zebys ty byl zadowolony i zeby sie Tobie podobalo co cie obchodzi ocena innych to Ty sie bedziesz cale dnie w to akwa wpatrywal a nie reszta forumowiczow

Opublikowano

to jest złe podejście jednak trza sie czegoś trzymać równie dobrze możnaby nurka na dno zapodac i kolorowe kamyczki a my bardziej ku naturze sie zbliżamy czyz nie takie powinno byc motto??a nie jak se zrobisz to se bedziesz oglądał.bez sensu takie odpowiedzi są beznadziejne.pozdrawiamw końcu po co jest to forum??

Opublikowano
to jest złe podejście jednak trza sie czegoś trzymać równie dobrze możnaby nurka na dno zapodac i kolorowe kamyczki a my bardziej ku naturze sie zbliżamy czyz nie takie powinno byc motto??a nie jak se zrobisz to se bedziesz oglądał.bez sensu takie odpowiedzi są beznadziejne.pozdrawiamw końcu po co jest to forum??

Dokladnie jest tak, jak piszesz. Ryba lotto, czy bedzie nurek, czy bedzie zamek, czy sztuczna rafa, czy marmur.

Skoro sam dokladnie wiesz o co chodzi, to po co pytasz?? Dalej nie rozumiem...

Oczywista oczywistoscia jest to, ze koralowiec do Malawi nie pasuje. Jednak ,jak sie ma Tobie podobac to mozesz tak zrobic BO RYBOM NIE zaszkodzisz... Mnie nie interesuje to, czy bedziesz mial akwa w stylu "wies sie bawi" bo o tym dyskutowac nie lubie. Wiesz(pisales o tym) co znaczy biotop i w jakich warunkach zyja pysie.

Znasz odpowiedz na sowje pytanko.

Opublikowano

rozwaliłeś mnie chłopie czyż nie poto są tacy ludzie jak ty żeby tłumaczyć innym laikom że nie należy trzymać ryb w sławnej kuli na telewizorze??ty im po prostu mówisz jak ci sie podoba to se wsadz do kuli co chcesz a co do mnie chodzi to nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania i dlatego pytam bo do tej pory nie miałem malawi tylko czytam posty innych i sie powoli ucze ale nie od CIEBIEe!!!.pozdrawiam