Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chyba oszalałeś?! Przeczytałeś przynajmniej FAQ? Oddaj te ryby do zoologa, lub tam gdzie kupiłeś, lub komuś kto ma dla nich odpowiednie warunki jeśli jest taka możliwość. Zakup 6 saulosi, dla yellowek jest to zamałe akwarium nie wspominając o demasonich. Te akwarium jest stanowczo za małe na takie połączenie, a ty jeszcze chciałeś dodać inne ryby - tak jak mówiłem zakup 6 Ps. Saulosi, oczywiście rozumiem że masz filtr zewnętrzny....

Dodane: Aha, jakby się ktoś czepiał, że nie odpowiadam na pytanie zadane w temacie he he:

Odpowiedź brzmi: NIE!

Posted

RAfał, pomijajac muszlowce, bo to juz chyba jest dla Ciebie jasne... Na początek zmien zbiornik na duzo wiekszy, potem oddaj albo demasoni albo yellow, potem dokup cos odpowiedniego do reszty obsady, potem (po raz ostatni) ciesz sie Malawi.

Posted
Xefrus co zamierzasz trzymać w swoim wymarzonym akwarium 160L ?

Będzie to jednak chyba 200l (10 cm wyższe - choć jeszcze się zastanowię, wciąż szukam rozwiązania na 240l - miejsce, konkretnie blat szafki, ale o tym później). Załóżmy przy tych 200l (100x40x50) docelowo 1+3 ps. Saulosi i 1+3 I. Sprengerae (przy 240l - tj. 120x40x50 - ofc all proste, byłoby 2+5 i 2+5 - te same gatunki).

A co do ma do rzeczy?

Posted

A nic... obejrzałem twoją stopkę i byłem ciekaw czy czasem coś w wielkości capidochromisa nie zamierzasz wrzucić; bez urazy ale różnie bywa. Nie twierdzę, że moja obsada jest super... ale ogólnie byłem ciekaw. Pozdrawiam!

P.S. 120x50x50 to nie jest 240L...