kisor Opublikowano 1 Stycznia 2009 #1 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zapraszam do głosowania i dyskusji, może opisu przykrych zdarzeń po wpuszczeniu ryb do akwarium bez kwarantanny, albo po? Ile trwają Wasze kwarantanny, jak wyglądają itd... Ankieta trwa 45 dni (a bo tak)
yaro Opublikowano 1 Stycznia 2009 #2 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ja zawsze, chyba że wpuszczałem całą obsadę na raz.
czester_ Opublikowano 1 Stycznia 2009 #3 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ja tak rzadko wpuszczam ryby I z takich zrodel ze raczej nigy nie mialem porzeby. Ale I tak musialby tobyc faktycznie specjalny przypadek
Zabir Opublikowano 1 Stycznia 2009 #4 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Nigdy nie mialem takiej sytuacji ze uzupelnialem obsade, ale z opowiadan jakie slyszalem to bedac przezornym raczej bym rybki okolo 2 tyg. przytrzymal w osobnym akwarium, w ktorym bym tez zrobil powolna aklimatyzacje (kropelkowa)
kisor Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor #5 Opublikowano 5 Stycznia 2009 a w jakich akwariach macie te kwarantanniki? Tych samych co kotniki?
bart2909 Opublikowano 22 Lutego 2009 #6 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zawsze stosuje kwarantanne ze względu na różne pochodzenie ryb(mam na myśli zkupione w różnych sklepach),oraz rózne parametry wody. Kolego pisz tak jak wszyscy, a nie na zielono. czester_
perez Opublikowano 23 Lutego 2009 #7 Opublikowano 23 Lutego 2009 Kiedyś stosowałem kwarantannę, a i tak coś mi się udało przywlec. Teraz zaplanowałem obsadę i wpuściłęm całość na raz.
Rekomendowane odpowiedzi