Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pan Pawlak mówił, że taka obsada jest dobra do tego akwarium(sam trzyma te gatunki razem). Fryeri nie rośnie do jakiś olbrzymich rozmiarów, a do tego jest podobno spokojną rybą, zobaczymy jak będzie :wink:

Opublikowano

No nie wiem czy 18 cm osiągnie, podobno tak 15-17cm :wink: . Kupiłem je, bo podobno te 2 gatunki super ze sobą współżyją, no i chciałem mieć drapieżnika :D . Teraz czekam na wybarwianie bo narazie wszystkie są szare :wink:

Opublikowano

ja nie krytykuję tej próby, bo zauważyłem że jesteś osobą świadomą od początku pobytu na forum... na pewno czas pokaże

natomiast dla mnie prywatnie, to 15-17 (czy 18)cm to za dużo nawet do mojego akwa (140cm) więc dlatego się wypowiedziałem... mi poprostu by optycznie nie pasował :wink:

ale ja lubię proporcje: największa ryba MAX 1/10 długości akwa

pewnie dlatego z żalem ściskam zęby i n.livingstonii oglądam jedynie na fotach :roll:

Opublikowano

No nie wiem czy Twoje Lethrinopsy nie zachwieją tej proporcji bo na fotkach u Apisto na małego nie wygląda :wink: . A co do Fryeri to rzeczywiście 16 czy 18cm to nie ma różnicy, ale będzie mały harem(6 szt) i do tego moje Aulonki należą do tych mniejszych, więc się pomieszczą, a wizualnie to dopiero za ponad rok zobacze czy takich rozmiarów ryba mi pasuje w akwarium :wink:

Opublikowano

Ciężko jest wybrać akwarium, ale wkońcu stanie u mnie standardowe 450l(150x50x60cm)-już zamówione, w poniedziałek odbiór :D . I mam do Was pytanie, czy do takiego akwarium do 7szt A.Ngara i 6szt S.Fryeri mogę dołożyć 3 gatunek Placidochromis Electra(też ok.6szt)?? Czy 3 gatunki non mbuny dadzą radę w takim akwarium?? EDIT: a czy Copadichromis mloto ivory pasował by do moich dwóch gatunków do akwa 450l?

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego wątku o obsadę do 450l, więc fajnie by było jakby ktoś mi tu odpowiedział. Czy dobrym pomysłem jest dodanie do moich gatunków(w podpisie) małego haremu placidochromis electra? Zależy mi na czasie bo jeśli mogę to muszę je jak najszybciej zamówić w tan-malu, bo mają nie długo dostawę :wink: