Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

można pewnie trzymać Daniel :)

ale ja prędzej powiem że do takiego akwarium fajniej by było wpuścić non-mbunę z 3 gatunki.

Po lewej stronie można by było wsadzić fajnie duże rumowisko skalne, w takim akwarium IMHO lepiej prezentowały by się mbuniaki, pomimo ponad 300 l wody to dalej jest to 120 cm długości dna.

Opublikowano

Hehe , każdy widzi obsadę jaklą lubi :D

Mnie bardziej kręci non mbuna , choć i tak najpiękniejsze są labeotropheusy , zwłaszcza fuelleborni :D

Opublikowano

Dobra, wiem, że to akwarium będzie się nadawało dla pyszczaków, żeby wybrać obsadę założe wątek w innym dziale :wink: . Zastananawiam się jaką zastosować filtrację, napewno odpada kubełek, myślę o FBF, ale czy może on stać pod akwarium??

Opublikowano
myślę o FBF, ale czy może on stać pod akwarium??

oczywiscie ze moze. FBF jest napedzany odpowiednio dobrana pompa, i to wlasnie od niej zalezy wysokosc podnoszenia slupa wody.

Opublikowano

Panel odpada, bo nie chcę zmniejszać akwarium, tym bardziej, że prawdopodobnie będzie tam pływała non mbuna więc czym więcej miejsca tym lepiej :wink: . Zastanawiam się nad tym FBF, jeśli miałbym go mieć pod akwarium, to woda z niego musiałaby się podnieść na ok. 1,5m wysokości, jaka pompa dałaby radę??