Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej jeśli będziesz robił tło 3d z CR-65 to pewnie będziesz chciał schować coś w kominku , jeśli tak i będzie tam turbina to dobrze przemysl na jakiej wysokości dasz wyloty z komina. Ja niestety robiłem tło pod stara pompke a zakupiłem większą turbinke i okazało się że mój górny wylot z komina jest o 3-5cm za wysoko imusiałem ustawić turbine w połowie komina w środkowym wylocie ale nie martwie się tym bo jak tylko zrobi się cieplej to zaczynam robić nowe tło i to tylko przez ten szczegół no i dla przyjemności bo miałem dużo frajdy przy robieniu tego pierwszego

Opublikowano

Dzięki za wskazówki. Tak chcę zrobić komin i schować w nim wewnętrzny oraz grzałkę. O tym na jakiej wysokości powinien być wylot muszę jeszcze trochę poczytać. Póki co zbieram meteriały na tło i czekam aż się trochę ociepli. Tło ostatecznie chciałbymm pomalować (na czarno albo granatowo). Podobno jest taka farba (dokładnie to emalia akrylowa FAUST), która się do tego nadaje, ale nie potrafię jej namierzyć.

Opublikowano
Sławku? dlaczego nie wyjmę, są sposoby a do czyszczenia sylikonu są specjalne preparaty. A jeśli chodzi o naprężenia to sugerujesz że co się możne stać z tylną szybą? "wciągnie" się do środka? Jak już dzisiaj pisałem w innym wątku z doświadczenia wiem że nic nie powinno się stać miałem tło z łupka przyklejonego na styro a styro był przyklejony do tylnej szyby, czyli według twoich sugestii cała waga tła a była niemała około 30-40kg napierała na tylną szybę teoretycznie powinna pęknąć lub powinna zostać wypchnięta na zewnątrz. Sławku nic się nie stało u mnie przez trzy lata i dwa u mojego kolegi gdzie do dzisiaj ten baniak stoi.

Więc to co napisałeś to czysta teoria nie potwierdzona faktami.

a jak duża była ta szyba Możesz podać jej wymiary

Opublikowano

Wie ktoś gdzie kupić emalię akrylową faust? Pytałem w kilku sklepach i nawet o czymś takim nie słyszeli. Praktiker wycofał ze sprzedaży. A jeśli nie faust'em, to czym można pomalować tło z CR65?

Opublikowano

Z tego co wiem to fausta juz dawno wycofali z produkcji a do nadania koloru użyj barwnika ostatnią warstwe CR wymieszaj z nim i maluj.