Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat co do tego filtra dziś trzmałem go w dłoniach i na pudełku jest napisane wyraźnie 600 l/h. Model 201 ma 500 l/h.

Czy w takim układzie nie jest dyskwalifikowany jako filtr do akwa 240l 120cm?

Opublikowano

Na 120cm akwa 600l nic by nie dało, faktycznie lepiej dać model 203. Choć może być trochę za mocny, ma regulację przepływu.

Opublikowano

Ja miałem do czynienia z tym AQUAEL i nie polecam to co ma napisane to myślę ze nie jest to prawda wolno chodzi, więc wymieniłem na AUTAN AT-203 i jestem bardzo zadowolony..

Opublikowano

W moim akwa pracował aquael 1100.Wymieniłem go na weipro tc-3500 dlatego że nie dmuchał tak jak chciałem.

Głowice Atman 203 używam do tej pory lecz nie jako wewnętrzny tylko w udoskonalonym kubełku własnej roboty.

Spisuje się znakomicie :!: Z czystym sumieniem moge ją polecic.Gdyby za mocno dmuchał ma regulację przepływu i nie ma problemu :)

Opublikowano

ostatecznie mam w akwa powerhead'a 70. Do wniosków jakich doszedłem to chyba obojętnie co mocniejszego przykleisz do szyby (a awka masz na szafce, a nie na jakieś konkretnej podstawie) to tak wibracje będą przechodzić na szkło, szafkę, pokrywę i będzie buczeć (jeden może bardziej drugi mniej, ale buczenie będzie). W końcu powerhead niby "cichy" :) - chyba że inne są jeszcze głośniejsze. Ja na szczęście wsadziłem go na wcisk do panelu i powiedzmy jest wolno stojący, a w miejscu gdzie dotyka ściankę włożyłem 1cm centymetr :)