wicher123 Opublikowano 21 Grudnia 2008 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Mam od 2 miesięcy akwa Malawi 80x30x40.W nim mam 7szt Saulosi już mają ok 5cm. O to film: http://pl.youtube.com/watch?v=e3GCkcfOy-0 Oprócz Saulosi mam maleństwa: 7 Melanochromis Vermivorus 7 Pseudotropheus Elongatus Bee. Teraz mam przerybienie ale tak zrobiłem bo to maleństwa i właśnie będe budować dużo większe akwa,do tej pory nic im się nie stanie. Co to P.Saulosi: Mam ich 7 szt i obawiam się ,że wszystkie lub minimum 5 samców. Zerknijcie na fote: Ten niebieskawy,myślę,że jest to samiec,mam takie już 3sztuki ten akurat najbardziej niebieski,więc z obsady 7 szt zostało 4 Saulosi,lecz te 2 Saulosi za Niebieskim toczyły akurat walkę więc domniemywam,że to też są samce??Samiczki chyba nie walczą?Więc wtedy z obsady 7szt 5 to na bank samce??Zostaną tylko 2 samice(jeśli to też nie będą samce:/) Teraz co robić?Zostawić tylko 2 najładniejsze samce,reszte oddać komuś i dokupić 6 Saulosi(myśląc,że będę mieć fart i samiczki będą?) Jak to rozegrać najlepiej?? Pozostałymi się narazie nie martwie bo to maluchy są więc jeszcze nie wiadomo co i jak Ale z tymi moimi Saulosi to nie wiem,taki nie FART bym miał na 7 szt 5 albo i 7 samców???
Patrykolo14 Opublikowano 21 Grudnia 2008 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Wygląda na to,że to wybarwiające samce
wicher123 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor #3 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Wygląda na to,że to wybarwiające samce No właśnie i co jak wszystkie moje Saulosi to samce?? 7szt Do dorosłych już SAulosi dokupić maleństwa,z nadzieją,że będą tam samiczki?Samce dorosłe nic nie zrobią maluchom?
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2008 #4 Opublikowano 21 Grudnia 2008 wedlug mnie masz wiekszy problem niz samce sulosi... 3 gatunki po 7 sztuk w 112 l !? KATASTROFA !
wicher123 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor #5 Opublikowano 22 Grudnia 2008 wedlug mnie masz wiekszy problem niz samce sulosi... 3 gatunki po 7 sztuk w 112 l !? KATASTROFA ! Poczytaj dokładnie,żadna katastrofa,bo może za 2-3 dni ryby pójdą do znacznie większego akwa minimum 240L.
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2008 #6 Opublikowano 22 Grudnia 2008 pokaz 240, bedziemy oceniac; na razie krytyka za wielkosc akwa i ilosc ryb;
wicher123 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor #7 Opublikowano 22 Grudnia 2008 pokaz 240, bedziemy oceniac; na razie krytyka za wielkosc akwa i ilosc ryb; Ale ja pytałem o całkiem coś innego hehe Nie pytałem o ilośc , o AKwa itp.Pytałem odnośnie Saulosi.
Rekomendowane odpowiedzi