Skocz do zawartości

Jak zrobić SHRIMP - MIX - mini poradnik ;)

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...
Opublikowano

Pewnie z taką zawartością różności ryby Ci pociągną, ja proponował bym jakieś urozmaicenie. Autor tego wątku opisał że karmi swoje ryby 3 razy w tygodniu, ja podawał bym jakieś mrożonki, pokarm liofilizowany.

W moim przypadku ryby kręciły nosami gdy używałem szpinak (jakoś im nie podchodził).

Przy takim pokarmie możliwości jest wiele tak jak opisał Mutra.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Fajny temat ;) Jutro robię zakupy i biorę się za produkcję własnego shrimp mixa którego chcę troszkę zmodyfikować. Autor postu, przy chwili czasu mógłby wrzucić na nowo fotki na serwer ;)

• 2 lata później...
Opublikowano

Proszę o jednoznaczną odpowiedź nt wykonania  SHRIMP - MIXu . Czy użyte składniki (groszek zielony mrożony, brokuł, cukinia, jabłko, ewentualnie marchew) mają być miksowane w stanie surowym czy też mają byc wcześniej sparzone (ewentualnie podgotowane)?
Czy do wykonania  SHRIMP - MIX  można użyć po wypłukaniu pod bieżącą wodą groszku konserwowego w puszczce?
Pozdrawiam i dziekuję za pomoc.

Opublikowano
Dnia ‎2017‎-‎02‎-‎19 o 21:08, sj1950 napisał:

Proszę o jednoznaczną odpowiedź nt wykonania  SHRIMP - MIXu . Czy użyte składniki (groszek zielony mrożony, brokuł, cukinia, jabłko, ewentualnie marchew) mają być miksowane w stanie surowym czy też mają byc wcześniej sparzone (ewentualnie podgotowane)?
Czy do wykonania  SHRIMP - MIX  można użyć po wypłukaniu pod bieżącą wodą groszku konserwowego w puszczce?
Pozdrawiam i dziekuję za pomoc.

Witaj
W punkcie 10 autor opisuje o gotowaniu warzyw przed miksowaniem. Szpinak, pokrzywę możesz tylko sparzyć. Dobrze gdy warzywa pochodzą ze swojego ogródka masz wówczas pewność że produkty nie są obciążone chemią. Groszek z puszki nie nadaje się do tego mixu, chociażby dla tego ze zawiera sporo soli.

Opublikowano

Dziękuję za informacje. Zrobilem, ryby jadly chętnie, przeżyły. Sądzę, że dalej nie będzie już problemu.
Pozdrawiam.