Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
uwierz mi ze cena tetry 600 nie jest cena zaporowa :wink: to cena na swieta :P

co do napowietrzania : po co ci deszczownia ? skierujesz wylot kubla badz wew na tafle wody, aby ja mielilo i masz problem z glowy ...po co sobie problemow dodawac ?

No tak, nigdy nie miałem filtra zew. stąd moje pytanie, dzięki za pomoc

zastanów się dobrze nad kupnem ex 600. może w przyszłosci będziesz chciał zmienic akwa na wieksze i tu może pojawic sie problem.ja kupiłbym ex 700.jest ok 20 zł droższy ale pociągnie 200l akwarium.

masz rację róznica w cenie niewielka a wg. producenta "obsłuży" akwarium do 250l, a nie wykluczam kupna wiekszego w dalekiej przyszłości, przerażają mnie wymiary tego filtra wraz z zaworami, a mam kiepsko z miejscem, i tu pojawia się moje pytanie czy filtr zew. musi byc poniżej poziomu akwarium? a mozę poniżej lustra wody?

Opublikowano
kubel nie musi byc na samej ziemi pod akwa.

jesli bedzie jak to piszesz" pod lustrem wody" bedzie mial nawet latwiej pompowac wode :wink:

Ok dzięki bardzo za wszystkie odpowiedźi, teraz muszę "pobawić" się i wykombinować miejsce na filtr (czyli pozbyć się papierów i innych rzeczy od żony :evil: , które zagracają :P ewntualne mejsce dla filtra).

Opublikowano
wielkość akwa - dramat - i jedno i drugie...

ale treściwy i przydatny post, dziękuję lubie jak na forum nie rozmawia się na temat.....

a o czym tu rozmawiać?

wyraziłem swoją dezaprobatę dla takich "pojemników" na te konkretne ryby, żeby publiczność tego forum wiedziała, że ta wielkość nie jest akceptowana, w oczach osób które kochają te ryby...

i tyle

a nawet zachęciłbym osoby z doświadczeniem, żeby zrobiły dokładnie to samo...

nie akceptuję cichego przymykania oka na tak beznadziejne podejście do trzymania pyszczaków

a moja odpowiedź na Twoje pytanie o kubełek:

żaden, bo żaden kubełek nie zrekompensuje pysiom samopoczucia w takim zbiorniku!

Opublikowano

nie akceptuję cichego przymykania oka na tak beznadziejne podejście do trzymania pyszczaków

Ok, przekonałeś mnie. Obserwuję ten ten temat, ale nie wypowiadałem się, bo już mi się nie chce pisać o za małych zbiornikach dla pyszczaków. Generalnie podzielam zdanie makoka - zbiornik jest zdecydowanie za mały.

Opublikowano

a moja odpowiedź na Twoje pytanie o kubełek:

żaden, bo żaden kubełek nie zrekompensuje pysiom samopoczucia w takim zbiorniku!

Ok a więc zapraszam wszystkich "doświadczonych" do negowania wymiarów mojego akwarium bo przeciez na forum o to chodzi, nie liczy sie pomoc na zadane pytanie w temacie, tylko wyszukanie czegoś co jest nie tak

- o za mały zbiornik nie ważne o czym pisze ale za mały zbiornik, reszta się nie liczy......

dziękuję za zrozumienie początkujacego w malawi.........pozdrawiam wszytskich, którzy przeczytali czego ten temat dotyczy

Opublikowano

Chyba nas nie rozumiesz - tu nie chodzi o wytykanie błędów. Każdy z nas je popełnia lub popełniał. Ale jeśli zbiornik jest za mały, to po co mamy dyskutować o filtracji? czy o każdej innej rzeczy związanej z tym zbiornikiem?Nie lepiej kupić większe akwa?