Pan Pyszczak Opublikowano 12 Grudnia 2008 #1 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam! Czy wy rowniez myjecie swoje rosliny? U mnie w akwarium utrzymuje sie jedynie anubias - 2 gatunki i nurzaniec. Jednak z anubiasem jest problem,ze strasznie zarasta brazowym glonem i z zielonej roslinki robi sie brudas brunatny. Kiedys sie wkurzylem i wzielem go delikatnie gabka, lisc po lisciu obmylem. Uznalem,ze albo bedzie zielono albo wcale. No i roslinie to nic nie zaszkodzilo. Robie to co dwa tygodnie. Biore delikatna gabke i kazdy lisc rowno jade %-) Nurzanca nie ruszam,bo go glon generalnie tez nie chwyta.
mutra Opublikowano 12 Grudnia 2008 #2 Opublikowano 12 Grudnia 2008 jak Ci się chce to prosze bardzo. Mnie by się nie chciało
koteczek555 Opublikowano 12 Grudnia 2008 #3 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Mi też by się nie chciało, albo przetrwają albo nie , ale przeciwwskazań do tego nie ma.
czester_ Opublikowano 12 Grudnia 2008 #4 Opublikowano 12 Grudnia 2008 U mnie jak roślina sie zagloni to wyrywam liście:P Jak będzie chciała to wypuści nowe zielone:)
yaro Opublikowano 12 Grudnia 2008 #5 Opublikowano 12 Grudnia 2008 moja zona też myje rośliny ale te doniczkowe tak to lubię, że gdy to robi to aby jej nie przeszkadzać to idę na piwko.
Pan Pyszczak Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor #6 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Gdybym ja wyrywal liscie to zostalby sam korzen z rosliny;) A tak to pyk pyk to trwa minute i ladne zielone anubiaski sobie rosna.
Darjush Opublikowano 12 Grudnia 2008 #7 Opublikowano 12 Grudnia 2008 ja u swoich tez przemywam moze nie tak czaesto jak Ty ale od czasu do czasu gabeczka przejade:)
Rekomendowane odpowiedzi