Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za Wasze opinie.Zgadzam się,że lepiej wyglądałaby czarna folia,ale niestety do takich wniosków doszedłem ,gdy akwarium już funkcjonowało :(

Ponadto nie mam dojścia do tyłu akwarium,gdzie folia jest przyklejona,a 750 litrowego akwarium nie chciałbym restartować tylko z powodu folii :)

Większą skałkę wiszącą będę robił obowiązkowo bo ta jest zdecydowanie za mała i oczywiście będę się starał zniwelować wagę kamienia odpowiednią ilością pianki.Jak to zrobię załączę fotki.Niestety nie mam fotek z kolejnych etapów powstawania tła,zrobiłem wtedy tylko kilka fotek w początkowym etapie jego tworzenia,ale nie są dobrej jakości.

post-7657-14695711867331_thumb.jpg

post-7657-14695711867486_thumb.jpg

post-7657-14695711867819_thumb.jpg

Opublikowano

A ja mam takie uprzejme pytanie. Na tylną szybę jest przyczepiony styropian a te wypustki wszystkie są zrobione z pianki czy cięty styropian i pokryty pianką czy jak??? Bo bardzo mi się tło podoba i lada moment będę zmieniał wystrój w moim akwa i chciałbym zrobić coś podobnego . Jeśli możesz pomóc będę wdzięczny . Pozdrawiam

Opublikowano

To jest styrodur(może być też styropian) docięty na różne kawałki oraz przyklejony za pomocą pianki do płyty styrodurowej i na koniec pokryty pianką,która po wyschnięciu została uformowana(docięta) do zamierzonego kształtu.

Opublikowano

Byłem, zobaczyłem, zachwyciłem się. Zdjęcia oddają tylko w części jak zachwycające są oba tła. Te podwieszane skałki bardzo ładnie się komponują i z całą pewnością nie wyglądają jak cyt. "gluty". Gdyby nie mój syn, z którym byłem u Marka, byłby problem aby odciągnąć mnie sprzed tych zbiorniczków :D .

Po tej wizycie zachorowałem na tło z CRu, nonmbunę, no i większe akwarium. Jeszcze raz dziękuje Marku za pokazanie swoich skrawków Malawi.

Opublikowano

Musiałem, bo prawdziwe plusy, przesłaniały mi wcześniej tzw plusy ujemne. Nie miałem siły i motywacji aby z tym zawalczyć, a wizyta u Marka mi ją dała. Każdy kto jest żonaty wie o czym mówie, no chyba że ma bardzo wyrozumiałą żonę :evil:

Opublikowano

Mam jeszcze jeden pomysł na zamocowanie wiszącej skałki.Wtedy będzie można ją usytuować w dowolnym miejscu akwarium.Mianowicie podwieszona będzie tym samym sposobem do listwy wzmacniającej,ale będzie to listwa "ruchoma".Właściwie będzie to szklana listwa o szerokości ok 10cm i długości analogicznej do listwy poprzecznej zamocowanej na stałe w akwarium (grubość wedle uznania),z tym,że ta nie będzie przyklejona do wzmocnień wzdłużnych,tylko na nich położona (chyba,że ktoś będzie chciał to może podkleić silikonem).Wówczas będziesz mógł powiesić skałkę w dowolnym miejscu akwarium (i będzie dodatkowe wzmocnienie akwarium :wink: ).