Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja miałem kiedys takiego mutancika

(do modów: fota w celu omówienia problemu i ewentualnego ułatwienia podjęcia decyzji):

IMG_4679.jpg

zobaczcie głowę mutancika (on ma ją tak ściętą zarówno z góry jak i z dołu)

skończylo się w zamrażarce, ponieważ:

a) nie rósł prawe wogóle

B) wyglądal jak wyglądał

c) trzymanie go mogłoby prowadzić do psucia puli genów gatunku (jeśliby doszło do tarła po oddaniu, bo z oczywistych względów pkt B wykluczał trzymanie go u mnie w akwa)

i wszystko odbyło się pod osłoną nocy, gdy moja spała... bo niestety też nie było zgody na takie posunięcie :P

P.Pyszczak - przeczytałem Twojego PW i sobie przypomniałem - załatwione przed chwilą :wink:

Opublikowano

co do mutanta to wczoraj juz sprawa zakonczona, nie bylo latwo. Tym bardziej, ze wpierw trzeba bylo go zlowic...

Zastanawiam sie, czy czasem nie mialem ze sklepu paru takich 'innych' bo kolejny bez atrapy zaczal zachowywac sie jak samiec- sic.

makok dzieki, a ten Twoj mutant mial swoj urok;) taki charakterystyczny.

Opublikowano

taaa urok :D

jak tak troszke na niego popatrrzyłem i gdyby miał zielony łebek toż to by był czysty kermit z mapetów :lol:

Opublikowano

Pyszczak, a ile maja Twoje ryby? Bo mi to trochę podchodzi pod zbyt pochopną decyzje.

Ja miałem problem z socolofi, bo tez główny samiec dostał chyba najpóźniej atrapy, a teraz jest dominantem. Dlatego też ja bym jeszcze poobserwował (wiem wiem, zaraz będzie, że może dojśc do tarła i złę geny zostaną dalej przekazane). Atrapy jak pisał mi kiedyś Harisimi to rzecz przejściowa i mogą znikać i się pojawiać, dlatego nie wiem, czy na podstawie tej przesłanki zabijałbym rybę.

Opublikowano
dlatego nie wiem, czy na podstawie tej przesłanki zabijałbym rybę.

do tej przesłanki dochodzą i inne.

Po drugie i tak cieżko będzie utrzymać się w akwarium tylu samcom co jest w chwili obecnej, więc czekać na eliminację słabego samca do czasu aż ryby tego nie zrobią?