Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może zadam głupie pytanie ale czy nie będzie problemu z dostępnością tych gatunków jak widac mieszkam w płocku więc do torunia nie daleko a marzy mi się f1 (kontaktowałem sie wcześniej z profesorem Pawlakim w sprawie wyjściowej obsady )

Opublikowano

a tego to już nie wiem...

w szczecinie u APISTO bywają hueseri i marginatusy... nie wiem kiedy teraz będzie rzut, ja zgarnąłem we wrześniu prawie cały miot :wink:

na allegro jest piter_APISTO czy jakoś tak - pisz pytaj... ma doskonałe gatunkowo - wiodąca hodowla z pasji

ale na pewno są w tan-malu

wiem bo w letnim cenniku który mam są nawet 6-8cm virginalisy (także kupiłbym już wybarwione) - cena 71zł/szt ale cóż :wink:

Opublikowano

no tak cena jest powalająca trzeba będzie poszukać może się uda gdzieś taniej a jeśli nie to w tan-malu będą ręce zacierać jeszcze jeden szaleniec przybył

ale jest nadzieja właśnie rozmawiałem z doktorem Pawlakiem i coś się uda wybarać po nawym roku :P

Opublikowano

jak się dowiesz to rzuć mi prosze info... ciekaw jestem co teraz ma za gatunki, bo była we wrześniu mala reorganizacja w baniakach u apisto

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Trochę odświeżę wątek ostatnio przeglądałem album km i znalazłem tam Aulonocara lwanda i tu moje pytanie z którą połączyć

Aulonocara hueseri 4(5)+5

dowolny lethrinops (ja mam marginatusa) 4+5

copadichromis virginalis

aulonocara stuartgranti (lub inna z tych mniejszych)

+ lethrinops (ale niekoniecznie dodatkowo, w razie dodania mniej samców z każdego gatunku)

wspomniany copadichromis

z electrą (ciekawe zachowania, ale poszukaj dobrych zdjęć, żeby zobaczyć piękno tej ryby)

(te dwa gatunki na różny rozklad pionowy w zbiorniku - pierwszy toń, drugi dno)

zależy mi zwłaszcza na Aulonocara hueseri