Skocz do zawartości

Tetra Nitrate Minus Pearls

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mars wiec ja mam jeszcze jedno pytanie jako że już to przerabiałeś z doświadczenia zbiornik 450 l sump 118 pierwsza komora biobale 8l ceramika w drugiej ok 20l głównie aquael bioceramax pro i filtus docelowa obsada max 3 gatunki chociaż skłaniam się do dwóch niedużych haremów i tu moje pytanie czy warto zakładać deni z tą pożywką czy wystarczy umieścić ją razem z ceramiką (zależy mi na jak niższym no3 rozważam też hydroponicę )

Opublikowano
........

to najpierw to akwa wystaruj i zobaczysz co i jak, bo takie kombinowanie z góry mija się z celem. deni to ostatecznosć jak faktycznie ma sie kłopoty w akwa z NO3 i to duże kłopoty, bo walka z deni jak mas zmieć NO3 w okolicach tak nawet 25 to imho mija się z celem całkowicie. Wiec deni teraz na zapas bym nie zakładał napewno. Obecnie to prędzej bym teraz poszedł w hydroponike a w jej przypadku Nitrat nie jest potrzebny wcale. Przy małej obsadzie to nie ma problemów z wodą aby mieć parametry nawet bdb bez wspomagaczy. Chyba ze chcesz maniakalnie tak jak ja dążyć do dołu na max. Oczywiście nawet na poczatek możesz toto z ceramika wymieszać w sumpie bo nie zaszkodzi, a potem zobaczysz co i jak, choc równie dobrze mając sump, możesz domieszać toto w każdej chwili jak stwierzdisz że jednak byś chciał powalczyć.

Opublikowano

dzięki za odpowiedz tak jak napisałeś chce "maniakalnie " niskie no3 i zrobię wszystko by to uczynić więc każdy sposób będzie dobry na początek spróbuje bez deni a póżniej no cóż zobaczymy