daniel_iron Opublikowano 3 Grudnia 2008 #1 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Witam jako, że mój znajomy też zakłada zbiornik Malawi z tym że 270l 120x45x50 prosił mnie abym zapytał znawców z tego forum o to czy dokonał słusznego wyboru Pseudotropheus elongatus 'Mphanga' Iodotropheus sprengerae Labidochromis caeruleus 'Yellow' Czy taka obsada przejdzie w 270l? Pytał mnie też o żywienie i nie wiem czy może karmić je tak samo jak ja będę karmił moje pysie: CHICHLID EXCEL MINI HIKARI SPIRULINA O.S.I. D-ALLIO TROPICAL FLORA SERA PRO VEGETABLE CRIPS TETRA Proszę pomóżcie kolega będzie niezmiernie wdzięczny.
yaro Opublikowano 3 Grudnia 2008 #2 Opublikowano 3 Grudnia 2008 tutaj powiem że coś takiego może się udać. Myślę że jak mphanga nie będzie jakimś strasznym kilerem to wszystko powinno być w porządku.
daniel_iron Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor #3 Opublikowano 3 Grudnia 2008 a co sądzisz o pokarmie?
yaro Opublikowano 3 Grudnia 2008 #4 Opublikowano 3 Grudnia 2008 wymienione mogą być, ale poszukał bym czegoś jeszcze dla "mięsożerców" bo te wszystkie to baqrdziej roślinożerna potrawka
daniel_iron Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor #5 Opublikowano 3 Grudnia 2008 rozumiem że Ps. Elongatus 'Mphanga' to dla nich te mięsne mają być? Aha zapomniałem dodać że do tych pokarmów suchych dojdzie aretmia i dafnia mrożona. A co byś polecił jaki produkt jeszcze? Chyba że to wystarczy z tymi mrożonkami?
daniel_iron Opublikowano 3 Grudnia 2008 Autor #7 Opublikowano 3 Grudnia 2008 to może żeby nie robić OT napisze w dziale żywienie i tam być prosił Cię żebyś napisał mi coś Aha jeszcze takie pytanie w jakiej ilości kupić te rybki na początek?
yaro Opublikowano 3 Grudnia 2008 #8 Opublikowano 3 Grudnia 2008 ja wolę kupić po 7-8 ryb z każdego gatunku, w przypadku złych proporcji dokupuję kolejne młode ryby. jednak np Sławek poleca kupowanie 10-15 bo wtedy od razu łatwiej jest się wsztrzelić w obsadę - ale minusem jest to ze dochodzi do samoeliminacji albo trzeba samemu znajść nowe domki dla ryb.
Rekomendowane odpowiedzi