Jump to content

Pytania odnosnie przyszlego zbiorniczka...

Recommended Posts

Posted

Witam.

Planuje taki zbiornik. (wspominalem juz na forum o tym)

Wymiar dosc nietypowy.

200x40x40h - 320L

lub

200x50x40h - 400L

Mam kilka pytan, do was :) Jakiej grubosci szklo powinno byc do takich wymiarow i pojemnosci zbiornikow? Tak czy siak beda montowane wzmocnienia, ale zeby spac spokojnie to jaka grubosc byscie polecili (do ktorej i tak beda zamontowane wzmocnienia dla wiekszego spokoju) ?

Kolejna sprawa, czy przy 320L zostać przy aktualnym filtrze (tetratec ex 1200) czy warto jednak zainwestowac w sumpa? :) Co wiaze sie z wycinaniem otworow itd...

Oraz jakie zamontowac oswietlenie? Bo mam 2metry do dyspozycji, a pokrywa i tak bedzie wlasnorecznie robiona :)

Tło zew. z łupków zrobione będzie. Planuje oprzeć je za akwarium o ścianę i blat szafki :) Szkoda zabierac miejsca rybcia w akwa :D

Pozdrawiam.

Adam.

Posted

tak jak kolega wyzej sadze ze szklo moglbybyc 12mm :wink: filtra ktory wymieniles nie znam wiec nie wiem ale jezeli masz mozliwosc dac sumpa to go daj(zrob) :wink:

osiwtlenie pownienes sam wybrac czy chcesz podkreslic kolor ryb? twoja wola :D

co do tla jestem tego samego zdania co ty szkoda zabierac rybciom miejsca do plywania :wink:

Posted

jak dla mnie szyby 10mm wystarcza!!! tetra tez ze spokojem wystarczy :lol:

ja sam mam 320l z taka tetra i z szyb 10mm oczywiscie do malawi do srodka daj jeszcze filtr wewneczny :lol:

oswietlenie proponuje t5 :D