Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...zbieram się powoli do stworzenia tła wewnętrznego...pomogły mi bardzo posty kolegów :) zwłaszcza kolegi Maaro78

Mam do wszystkich takie pytanie odnośnie tła.

Wszyscy robią tzw komi...i one sa zabudowane do o koła lecz jak w takim miejscu umieścić filtr wewnętrzny który to trzyma się na przyssawkach szyby?

Zamieszczę zdjęcia kolegów i mam nadzieję iż nie pogniewają się...jeśli tak proszę pisać :)

post-8409-14695711683547_thumb.jpg

post-8409-14695711683918_thumb.jpg

post-8409-14695711684557_thumb.jpg

Opublikowano
Chodzi Tobie o styro w kominie na ścianie tylnej tak? czy ścianie bocznej?

mediaX a jak wyobrazasz sobie podpiecie filtra na scianie tylnej ? skoro wylot z "komina" masz na wprost sciany bocznej ?

i na tej i na tej scianie wytnij tyl :wink:

Opublikowano

No można go umocować na tylnej a wylot skierować na bok :mrgreen:

Czyli można coś takiego zrobić ja na zdjęciu 2 wyciąć większy kawałek tak by można było filtr umocować do szkła? czy lepiej cały kawał wyciąć a tylko zostawić na dole i górze pasek styro by jakoś to się trzymało całości?

A i jeszcze mam w domu siliko ceresit cs25...może on zostać uzyty do akwa czy lepiej kupić dedykowany akwarystyczny?

Opublikowano

jak już poprzednik powiedział po co ci w kominie styro? możesz wszystko wyciąć. A co do silikonu to tylko akwarystyczny firma nie gra roli.

Opublikowano
Można wyciąć cały tył komina, bo do niczego nie jest potrzebny. A to jest przykład tła, które robi dla mnie Slawek

no i zostalem wywolany.

jak juz Kasia wspomniala wycinam caly tyl, aby po 1. moc przykleic sprzet, po 2. zwiekszyc pojemnosc "komina".

oczywiscie kleje tylko silikonem akwarystycznym.jutro nakladanie pianki, pojutrze rzezbienie. a pozniej sie pochwalimy co wyszlo :D

Opublikowano

Ok silikon już jasne.

A co do styro...to te wątki bynajmniej co znalazłem na forum pokazywały zabudowana wersję i tak mnie to ciekawiło jak właściciel będzie tam umieszczał filtr...ale już wiem.

U mnie w mieście nie ma farby FAUST....muszę jeszcze sprawdzić w mieście obok ale co jak nie będzie...jakiś zamiennik?