czester_ Opublikowano 26 Listopada 2008 #11 Opublikowano 26 Listopada 2008 A moze on nie daje rady zaciągnąć tej wody? Weź wylotową rurke do ust i zaciąg się zeby mu woda popłynęłą po całym układzie.
yaro Opublikowano 26 Listopada 2008 #12 Opublikowano 26 Listopada 2008 nie trzeba zaciągać - wystarczy wyciągnąć rurkę wylotową i z niej powinna polecieć woda.
sision Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor #13 Opublikowano 26 Listopada 2008 Wróciłem z pracy i jeszcze raz spróbowałem odpalić. Poszedł za którymś tam razem i działa teraz od 3 godzin. Głośniej, niż wcześniej, ale działa. Tylko że jak się znów zatrzyma.... nie ruszam go nawet. Jak da rade przez najbliższy czas, to kupię nowy. Dzięki yaro, mam nadzieję, że nie będę musiał korzystać z pomocy, ale jak mi się zatrzyma całkiem, to kto wie...
Bonio61 Opublikowano 26 Listopada 2008 #14 Opublikowano 26 Listopada 2008 witam wkłady z popsutego kubła do jakiejś siatki i do akwa bakterie nie powinny zginąć
mutra Opublikowano 26 Listopada 2008 #15 Opublikowano 26 Listopada 2008 wkłady z popsutego kubła do jakiejś siatki i do akwa bakterie nie powinny zginąć ----> już dawno po nich :| Kubeł został na noc wyłączony.
freelanc3r Opublikowano 26 Listopada 2008 #16 Opublikowano 26 Listopada 2008 no offence: ten kubel kupiles na allegro uzywany tak? niestety czesto tak bywa ze probojac oszczedzac doplacamy jeszcze do interesu
sision Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor #17 Opublikowano 26 Listopada 2008 Wiem, że tak jest, zaryzykowałem, bo nie miałem kasy. Trudno, jak nie pojedzie, to kupię nowy. Na razie działa, odkąd go dziś włączyłem. Głośno, ale działa.
sision Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor #18 Opublikowano 27 Listopada 2008 Dziś rano poszedłem sprawdzić filtr i kupa, nie działał. Odpaliłem go, udało się i teraz póki co chodzi. Tylko jaki to wszystko ma sens chyba zacznę się rozglądać za czymś nowym niestety. A czy może mi ktoś napisać, czy jeśli to jest awaria silnika, jak pisał czester, to można coś z tym zrobić? bo ja nie wiem. A może się da i ma to sens, to po co mam wywalać 200zł niepotrzebnie. Bardzo bym prosił, jak ktoś wie, o odpowiedź, bo jak widzicie, sprawa jest pilna.
czester_ Opublikowano 27 Listopada 2008 #19 Opublikowano 27 Listopada 2008 A może on sie zapowietrza i dlatego przestaje chodzic? Czy moze jest cisza? trudno cokolwiek powiedziec jak sie tego nie widzi..
sision Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor #20 Opublikowano 27 Listopada 2008 Wykonałem jeszcze jeden test. Wyciągnąłem wszystko, co mogło mieć wpływ na przepływ. Niestety bez jakichkolwiek zmian. Nie widać też zapowietrzania, sprawdzałem parę razy. To po prostu wygląda tak, jak by filtr nie miał mocy pracować, a jak pracuje, to chwilę i zatrzymuje się.
Rekomendowane odpowiedzi