Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

prosze o porade doboru obsady zbiornik jest nieduzy 80x35x45 132l

mam w nim charem 1+3 Labidochromis caeruleus ale chcialbym dopuscic jeszc ze jeden charem

i tu mam pytanie czy Labidochromis sp. hongi by sie nadawal do towarzystwa dla yellow

zastanawiam sie tez nad Labidochromis lividus ale niewiem jak wygladaja jesli mialby ktos jakies zdjecia to chetnie zobacze oraz Labidochromis chisumulae tez chetnie przyjrzal bym sie zdjecia samca oraz samicy

napiszcie tez jakie wedlug was rybki mozna by wpuscic

za pomoc zgory dziekuje pozdrawiam

Opublikowano

No nie wiem czy 8 ryb i dwa gatunki w takim zbiorniku to nie za dużo. Czy tobie w ogóle chciało się przejrzeć to forum a w szczególności zakładkę obsada? Chyba nie? Proponuje poczytać trochę zanim będziesz zadawał takie pytania.

Opublikowano
No nie wiem czy 8 ryb i dwa gatunki w takim zbiorniku to nie za dużo. Czy tobie w ogóle chciało się przejrzeć to forum a w szczególności zakładkę obsada? Chyba nie? Proponuje poczytać trochę zanim będziesz zadawał takie pytania.

raczej nie bo zanim wymienilem obsade zbiornika to pytalem ludzi i masa mowi ze jak najbardzie nadaja sie do tego spokojne malo terytorialne nieduze gatunki takie jak

Labidochromis caeruleus Labidochromis lividus czy Labidochromis chisumulae

nawet tez slyszalem ze dobre beda sie czuly Labidochromis caeruleus w proporcji 1+3 razem z Pseudotropheus demasoni w proporcji1+2 ( ale jakos w demansoni ciezko mi uwierzyc)

Opublikowano

No nie wiem czy corelus to aż taki mały gatunek.

po drugie tak małe akwarium nadaje się góra na jeden gatunek

po trzecie sam piszesz że ludzie różne rzeczy piszą - demasonki w takim akwarium rzeczywiście niezbyt mądry pomysł.

Opublikowano
- demasonki w takim akwarium rzeczywiście niezbyt mądry pomysł.
tym bardziej w polaczeniu z yellołkami bo zywieniowo to ni jak idzie pogodzić