Skocz do zawartości

Parametry wody po 1,5tygodnia


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłem testy 3 razy i ten sam wynik?

Testy na no2-sery kolor ewidetnie czerwony taki wiśniowy:( .Test warzny do 04.2012 wszystko robię według instrukcji po 5 kropli odczynika 1 i 2 wszystko mieszam i po 5 minutach patrzę na skalę oczywiście w świetle dziennym.

No3 też sery.

Opublikowano

A przez jaki czas będzie utrzymywac mi się no3 i no2 na tak wysokim poziomie?

no3 i no2 mam 5,0mg/l, testy sera,to przecież dawka toksyczna,i albo mi się zdaje albo coś welonki dziwnie się zachowują?

ph-8.0 gh i kh-9 dolewam co dwa dni rozpuszczona lyżeczkę sody,ale tak jakby bez rezultatów? :(

Opublikowano

Bedzie sie utrzymywac na takim poziomie az w pelni nie rozpedzie sie cykl azotowy.

Lyzeczka sody.. Ja robie tak, do wiadra z woda do podmiaki wsypuje sode (ze 3-4 lychy) i sru do akwa. TYLE, ze robie to przy niezmierzalnych wartosciach no2 i nh3. Narazie odpusc sobie podnoszenie pH i skup sie na no2 i no3.

Opublikowano

no3 i no2 mam 5,0mg/l, testy sera,to przecież dawka toksyczna,i albo mi się zdaje albo coś welonki dziwnie się zachowują?


naprawdę to ze one zyją w takim stężeniu to sukces a co dopiero że dziwnie się zachowują ... nic dziwnego ze w tych kulach tyle wytrzymują

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.