Skocz do zawartości

Parametry wody po 1,5tygodnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To na początek z 5 sztuk będą małe 3-4cm :mrgreen:

A pierwsza podmiankę wody zrobic po wpuszczeniu całej 15 moze 20 Pseudotropheus saulosi.I właśnie lepiej wpuścic 15 czy 20 maluchów?

Opublikowano

podmianki 10% robić co tydzień

nie kupował bym więcej niż 15 szt. na więcej niż 3 wybarwionych samców nie ma co liczyć.

Opublikowano

Witam serdecznie mam takie pytanie:

18.11 wyniki wody były następujące:

no2-0

n03-10-15mg/l

dzisiaj 20.11

no2-0

no3-0

Czy to możliwe żadnej podmianki nie robiłem welony nadal pływają karmię je 2 kostkami mrożonki dziennie.

Czy to dobrze,że no3 tak samo spadło do 0?

a i woda się wyklarował jednak wata akwarystyczna pomogła w kuble jestem z siebie zadowolony :D postawiłem słuszną diagnozę :mrgreen:

Opublikowano

nie nie mam tylko zauważyłem,że tło wewnetrze robi mi się pieknie takie zielone jak na zdjęciu,kóre znalazłem na forum,chyba autor nie będzie mi miał za złe że skorzystałem żeby pokazac :D

post-8399-14695711683475_thumb.jpg

Opublikowano

Witam. Moje akwarium dojrzewa juz od 4 tygodni. Po 2,5 tygodnia cos drgnelo i mialem NO2=0,3 i NO3=0. Po 3,5 tygodnia mialem NO2=0,1 i NO3=0 i pojawilo sie sporo glonow na szybach skalkach i piachu. Mam jeszcze w akwarium anubiasda ktory tez ostro zarosl glonami. Czy NO3 zostal wykorzystany na zwrost glonow?Czy jak NO2 spadnie mi na 0 a no3 bedzie dalej niewykrywalne a wzrost glonow bedzie trwal dalej moge wpuscic ryby?

Pzdr

Opublikowano

Mozliwe, ze no3 zredukowalo sie do 0 (rosliny w tym i glonych pochlaniaja azot podczas wzrostu). Jednak, ja z ostroznosci wpuszczal bym ryby pomału, po kilka sztuk. Inaczej parametry moga sie drastycznie zmienic.