Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba zdecyduje się na te 2 świetlówki,czy jest sens przyciemnić jakąś aby w akwarium nie było za jasno?

Czy zostawić jedną standardową przyciemnioną świetlówkę i dodać tylko Narva blue?

Opublikowano

Nawet przy dwóch standardowych za jasno nie będzie, tym bardziej przy jednej niebieskiej – pozostaje kwestia jakie oświetlenie bardziej ci się widzi – jasno – ciemno – piwnica itd. :wink:

Opublikowano

Daj im się przyzwyczaić – moje równie dobrze czują się bez oświetlenia, z jedną świetlówką i z dwiema świecącymi też się normalnie zachowują. Ludzie z hqi też nie narzekają, że ryby się źle czują.

No ale jeśli mówisz że faktycznie źle się czują - to niema wyjścia trzeba przyciemnić – i jak już zmieniasz to zmień tą standardową także – daj nature + blue w takim razie, bo sama nature kiepsko niebieski wybarwia :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Chyba zdecyduje się na te 2 świetlówki,czy jest sens przyciemnić jakąś aby w akwarium nie było za jasno?

Czy zostawić jedną standardową przyciemnioną świetlówkę i dodać tylko Narva blue?

nie ma sensu przyciemniać...

co Wy tak wszyscy z tym zawijaniem tych świetlówek w folię? :P

czy ktoś kiedyś widział swoje ryby w ostrym słońcu padającym na akwa??

imho żadne światło nie pokazało mi nigdy takiego piękna, a mam hqi 150W + narva 36W + niebieska 24W w 420L