Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, nie wiem co mam wybrać zastanawiam sie już trzeci dzień, dużo czytałem na temt: głowicy cyrkulacyjnej Atman AT-202 i Weipro TC-1000 do zbiornika 240.Dotychczas posiadam Aquael'a Trubo Filter 1100, rok działał bez żadnych zarzutów, a teraz nagle nie daje rady stał sie słabszy przynajmniej mam takie wrażenie. proszę Was o pomoc co jest lepsze, a może jakieś inne propozycje. dzięki.

Opublikowano

Czy to Weipro, czy Atman, od AquaEla będzie lepsze. Osobiście wziąłbym Atmana. Słyszałem kilka opinii, że Weipro chodzi głośno. Atmana mam u siebie i jest cichy. Ale i tak znajdziesz tu wielu zwolenników Weipro :wink:

Opublikowano
Ale i tak znajdziesz tu wielu zwolenników Weipro :wink:

Ale i atmana,

ktory jest cichy wydajny i ma chyba tylko jeden minus - jest prądożerny

Opublikowano
Ale i tak znajdziesz tu wielu zwolenników Weipro :wink:

Ale i atmana,

ktory jest cichy wydajny i ma chyba tylko jeden minus - jest prądożerny

Wiesz, że mnie przekonywać do niego nie trzeba. W pełni jednak zgadzam się z tym, co napisałeś - jest skubaniec prądożerny. Uważam jednak, że dla tak dobrej pracy filtra wew można te parę W więcej poświęcić.

Opublikowano

Tym bardziej ze jest wiele innych bardziej prądozernych rzeczy w akwariach, wiec ten minus znika i pozostają już same plusy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze tylko jedno pytanie którą wybrać at-202 czy at- 203, tylko czy ta nie bedzie zbyt mocno dmuchac na 120cm. Nie wiem też czego się trzymać niektóre źródła podaja ,że at-202 ma 1200l /h inne 600l/h. :?

Opublikowano

mają 1200 l/h

spokojnie możesz dać at-203, nie będzie to aż taka wirówka, moim zdaniem at-202 troszkę za mały do 240 l