Skocz do zawartości

Obsada 375l - demasoni, maylandia estherae i ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dokup więcej samic redów - przy dwóch to samiec je zajedzie, a dwie prawie identyczne samice mogą nie tylko wprawiać w zmyłkę właściciela akwarium ale i właściciela haremu.

A ja do tej obsady wpuścił bym auratusa i na pewno by było ciekawie i kolorowo.

Opublikowano

No auratus jest fajny, ale nie chcę ryzykować, jest bardzo agresywny, a mam już demasony i jak oba gatunki zaczeły by szaleć to mogłoby być nie ciekawie... Ogólnie zastanawiam się czy nie oddać demasonów, miałem 10 na początku, zostały mi 3...dokupiłem 15 szt i teraz mam chyba z 10 lub 9...Masakra...

Opublikowano

Nie oddawaj demasonów, są śliczne, a Ty masz dla nich warunki :wink: ja tylko czekam, aż będę kiedyś mieć większy baniak to demasonki to pewny gatunek, który będzie u mnie pływał :D

Opublikowano

To jest moje pierwsze malawi, i sczerze to żałuje, że wybrałem demasoni, i nigdy nie polece ich komuś kto dopiero zaczyna z pyszczakami... 2 razy dokupowałem już ryby a akwarium mam dopiero 5 miesięcy... 3 raz napewno nie dokupie i poprostu zmienie je na inny gatunek, będe miał większe pole manewru bo będzie pływać tylko red red i 2 gatunki będzie można dobrać :D

Opublikowano

No i postanowione, pod koniec tygodnia będą u mnie pływały... Labeotropheus fuelleborni Katale :D . Dołaczą do maylandia estherae red red 3+2 i 9 szt demasoni. Niestety labeotropheusów będzie tylko 3 sztuki, zobaczymy co z nich wyrośnie, najwyżej potem dokupie więcej :wink: